Hrvatska, Hvar - Novoizgrađena vila uz more s poslovnim prostorom

Ref. : 2025/76 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 2.500.000 €
Stambeni prostor: 430 Zemljište: 1200 Soba: 7 Kupaonica: 6 Udaljenost od mora: 30 m
Broj katova: 3
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Novogradnja
  • Ima Energetski certifikat

Novoizgrađena vila s poslovnim prostorom u prizemlju, smještena u prvom redu do mora u jednoj od ljepših uvala na otoku Hvaru, na južnoj strani.

U prizemlju iste trenutno se nalazi autohtona dalmatinska konoba s cca. 160m2 unutrašnjeg dijela (kuhinja, skladište 60m2, tehnička prostorija) te jos cca. 100 m2 terase.

Na prvoj etaži nalaze se dva stana. Manji stan površine je cca. 60m2, a sastoji se od dvije spavaće sobe, dnevnog dijela s dnevnim boravkom, kuhinjom i blagovaonicom, kupaonice i lođe s djelomičnim pogledom na more te od drugog stana od cca. 80 m2 sa 100 m2 terase.

Isti se sastoji od dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, prostranog dnevnog dijela s kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom s izlazom na prostranu terasu od 80 m2 sa sjedećom garniturom i jacuzzijem.

Na trećoj etaži nalazi se još jedan luksuzni stan od cca. 100 m2 koji se sastoji također od tri spavaće sobe s kupaonicama, prostranog dnevnog dijela s kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom s izlazom na prostranu terasu od 80 m2 sa sjedećom garniturom i jacuzzijem.

Apartmani su u potpunosti klimatizirani, s podnim grijanjem u svim prostorijama, te su opremljeni namještajem najviše kvalitete.

S obzirom na atraktivan položaj ove vile uz more i blizinu poznatih turističkih atrakcija i skrivenih, netaknutih na otoku, kao i izvrsne prometne veze otoka Hvara s kopnom, ova nekretnina idealan je izbor za one koji žele uživati u apsolutnoj udobnosti i miran odmor s laganim pristupom svim potrebnim sadržajima.

Opis lokacije
Hvar
Hvar (pronounced [xv̞âːr]; local Chakavian dialect: Hvor or For, Greek: Pharos, Φάρος, Latin: Pharia, Italian: Lesina) is a Croatian island in the Adriatic Sea, located off the Dalmatian coast, lying between the islands of Brač, Vis and Korcula. Approximately 68 km (42.25 mi) long,[1] with a high east-west ridge of Mesozoic limestone and dolomite, the island of Hvar is unusual in the area for having a large fertile coastal plain, and fresh water springs. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.