Hrvatska, Iz - Kuća u prvom redu do mora, na prodaju

Ref. : 3433/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 375.000 €
Stambeni prostor: 201 Soba: 7 Udaljenost od mora: 15 m
Broj katova: 2

Kuća 1. red do mora i plaže, na otoku u blizini Zadra. Kuća je površine 201 m2 i sastoji se od 2 moderno uređena apartmana i ljetne kuhinje. Ima uređenu okućnicu, vlastiti bunar (45 m3) i 2 velike natkrivene terase sa prekrasnim pogledom na more i otoke. Apartmani su kompletno namješteni, i  sa svim kućanskim aparatima. Blizina centra mjesta i dućana. Iz mjesta ima trajektna linija do kopna. Ovo je destinacija koju preporučujemo za miran odmor, daleko od turističke vreve. Kako se oko otoka nalazi desetak manjih otočića i hridi, nautičari i ljubitelji ronjenja imat će dovoljno lokacija za istraživanje.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Iz
Iž (pronounced [îːʒ]; Italian: Eso, German: Ese) is an island in the Zadar Archipelago within the Croatian reaches of the Adriatic Sea. It is situated between Ugljan on the north-east and Dugi Otok on the south-west and is about an hour's ferry ride from Zadar. It has an area of 17.59 square kilometres (7 square miles)[1] and a population of 615 (2011).[2] Its mineralogy is composed of mainly limestone and dolomite.[3] The island has been settled since prehistoric times; there is a Catholic church dating from the 11th century and records of the first Croatian settlers date from the year 1266.[4] Its two biggest settlements (Iž Veli and Iž Mali)[5] are located on the eastern part of the island. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.