Hrvatska, Karlobag - Atraktivna kuća prvi red do mora, na prodaju

Ref. : 3648/30 - Kuća / Vila - Obustavljena prodaja
Prodajna cijena: 1 €
Stambeni prostor: 120 Zemljište: 180 Soba: 4 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 10 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Garaža
  • Parking

Kuca prvi red do mora na najpoželjnijoj lokaciji naselja u zapadnom dijelu grada.
Ukupna stambena povrsina je 120m2 u kojoj se prostiru 4 spavace sobe, 2 kupatila, 2 velike terase +2 lođe s prekrasnim pogledom na more. U 180 m2 vanjske povrsine spadaju 3 vrta sa stoljetnim borovima,čempresima, te oleandrima.
U sklopu kuce se nalazi prostrana visoka garaža za čamac.
Odmah ispred kuće se nalazi sidrište te stup za plovilo kao i vez za brod u sklopu betonirana plaže. Ispred kuce nema ceste vec nova ograđena šetnica duž cijele obale naselja.
Parcela od 180 m2 proteže se sve do nove asfaltirane ceste naselja, uz koju ima privatno parkirališta za 3 auta.
Kuca ima kompletnu infrastrukturu; vodovod,struju, te nova kanalizacija, telefon.
Blizina centra grada s ostalim sadržajima.
Uredna dokumentacija.
Moguća i kupnja čamca + malo korištenog Mercury 50KS motora.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Karlobag
Karlobag (Italian: Carlopago) is a historic and picturesque seaside municipality on the Adriatic coast in Croatia, located underneath Velebit overlooking the island of Pag, west of Gospić and south of Senj. The Gacka river also runs through the area. The population of the municipality is 1,019, with Croats making up the majority at 92.44%, and with 510 people living in the settlement of Karlobag (2001 census). Today, chief occupations are fishing and tourism. Main activities include boating and hiking, as Karlobag is known for its excellent trails. The Velebit mountains rising above Karlobag have been declared the a world biosphere reserve, the only one in Croatia. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.