Hrvatska, Kastela - Građevinsko zemljište sa nedovršenim objektom na izuzetnoj lokaciji

Ref. : 2022/324 - Kuća / Vila / Zemljište - Na prodaju
Prodajna cijena: 860.000 €
Stambeni prostor: 274 Zemljište: 962 Udaljenost od mora: 10 m
Broj katova: 2

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Top ponuda
  • Ekskluzivna prodaja
  • Ima Energetski certifikat

Nedovršena vila položena na zemljištu površine 962m2 nalazi se u prvom redu do mora pokraj prekrasnih šljunčanih plaža i starog centra Kaštel Lukšića sa povijesnim dvorcem Vitturi.

Vila površine 274m2 se prostire na dvije etaže - podrum i prizemlje. Površina podruma je 137 m2 te je pogodan za fitness, stolni tenis, bilijar i druge aktivnosti u slobodno vrijeme, dok je stambeni prostor u prizemlju također površine 137 m2. Nekretnina se nalazi na građevinskom zemljištu mješovite namjene u zoni m5 koja nudi mogućnost gradnje ugostiteljsko, turističkih i stambenih nekretnina.

Zemljište ima svu potrebnu infrastrukturu (struja, voda, kanalizacija). Više parkirnih mjesta je omogućeno na građevnoj čestici te na javnom parkiralištu udaljenom 20m.
Nekretninu čine dvije građevne čestice s mogućnošću gradnje još jedne vile na susjednoj neizgrađenoj građevnoj čestici.

Kaštel Lukšić je jedan od sedam Kaštela, koje čine grad Kaštela, drugi po veličini grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ovo mjesto krije mnoge kulturne spomenike kao što su dvorac i park Vitturi, crkva Sv. Ivana Birnja i Gospe od Uznesenja, dok Kaštelansku rivijeru krase plaže koje se povezuju u nizu od 6km neprekinutih uvala i kupališta pod hladovinom borova. Na 12km udaljenosti se nalazi povijesni grad Trogir smješten u središtu Dalmacije, između kopna i otoka Čiova, dok je Zračna luka Split na 6km udaljenosti.

Blizina potrebnih sadržaja za življenje kao što su prehrambene trgovine, restorani, kafići, na 3-minute vožnje udaljene su obrazovne institucije (osnovna škola, glazbena, baletna i škola stranih jezika).
Idealnim izborom za življenje je čini lokacija koja nudi mir od užurbanosti i gradske vreve.

Opis lokacije
Kastela
Kaštela (pronounced [kǎʃtɛla]) is an agglomeration of seven small towns in Croatia, located northwest of the city of Split, west of Solin and east of Trogir, on the central Dalmatian coast. They are part of the Split-Dalmatia County and are administratively treated as a single city with a total population of 38,667 as of 2011 census - although they individually range in size from 3,000 to 7,000 residents. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.