Hrvatska, Kastela - Hotel / vila za prodaju

Ref. : 4014/30 - Hotel - Na prodaju
Prodajna cijena: 780.000 €
Soba: 16
Opis:
  • Pogled na more

Villa je smještena u Kaštelima, malom ljetovalištu između Splita i Trogira, nalazi se u neposrednoj blizini plaže, zračne luke i ostalih potrebnih sadržaja. Ukupni kapacitet je 35 ležajeva. Villa je uhodani je objekt koji uspješno posluje još od 2003.g. U svojoj naravi objekt se sastoji od recepcije, restorana kapaciteta 50 sjedećih mjesta, 9 dvokrevetnih soba (u dvije je moguće smjestiti dodatni, treći ležaj) i jedne četverokrevetne sobe. Uz to, u ponudi su i 3 dvosobna apartmana s mini-block kuhinjama. Sve su sobe klimatizirane, sa SAT TV i internet priključcima. Priprema tople vode riješena je preko solarnih sustava. Villa može raditi tijekom cijele godine, budući je uvedeno i centralno grijanje. Objekt ima vlastitu BIO-jamu odgovarajućeg kapaciteta. Sve sobe su moderno opremljene i vrlo ukusno namještene, te nude prekrasan pogled na more. Restoran Ville nalazi se u sklopu objekta, te svojim gostima nudi punu uslugu. Objekt se nalazi cca 30 m iznad ceste, te ima vlastiti parking za 15 automobila. U centru Kaštela, uz more, možete posjetiti i renesansni dvorac. NAPOMENA: Ova cijena vrijedi jedino kod preuzimanja poslovnog udjela odnosno cijele firme . U protivnom se na nju zaračunava još PDV 25% i porez na promet nekretnina 5% (na zemljište). Ozbiljnim klijentima prilažemo projekt poslovanja.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Kastela
Kaštela (pronounced [kǎʃtɛla]) is an agglomeration of seven small towns in Croatia, located northwest of the city of Split, west of Solin and east of Trogir, on the central Dalmatian coast. They are part of the Split-Dalmatia County and are administratively treated as a single city with a total population of 38,667 as of 2011 census - although they individually range in size from 3,000 to 7,000 residents. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.