Hrvatska, Kastela - Kamena kuća uz more, na prodaju

Ref. : 4832/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 140.000 €
Stambeni prostor: 71 Soba: 1 Kupaonica: 1 Udaljenost od mora: 1 m
Broj katova: 3

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Kamena kuća
  • Ekskluzivna prodaja

Na prodaju je jedinstvena nekretnina smještena u mjestu Kaštel Gomilica, u prvom redu do mora. Ova kamena kuća je dio Opatičinog Kaštela (Kaštilac) izgrađenog u 16. stoljeća, te je poput ostalih kuća u susjedstvu, nadograđena u 18. stoljeću. Kaštilac se nalazi na podvodnoj hridi udaljenoj 40 metara od izvorne obale. Sastoji se od obrambenog zida i kule (koja je u velikoj mjeri sačuvala svoj izvorni oblik) na sredini sjevernog zida, nad ulazom u utvrdu. Na sredini južnog zida su morska vrata.

Sa svojom bogatom povijesti, nekretnina ima svojstvo kulturnog dobra te spada pod spomenik 0-te kategorije. Nekretnini je neophodna adaptacija pod graditeljskim nadzorom, potvrđenim od strane konzervatora, kako bi se sačuvao njen početni izgled. Svi materijali koji će se koristiti prilikom uređenja kuće će biti prirodni materijali (drvo, kamen). Nekretnina posjeduje arhitektonski projekt i građevinsku dozvolu, kao i svu potrebnu dozvolu konzervatora uz razrađenu studiju za adaptaciju, stoga budući vlasnik odmah može započeti projekt rekonstrukcije.

Prostire se na tri etaže, s ukupno 71 m2 stambene površine. S obzirom na da se nalazi neposredno uz more, sa svih etaža se pruža fantastičan pogled. Prema projektu, prvi kat će se nakon adaptacije sastojati od kuhinje s blagovaonicom te kupaonice. Unutarnje stubište vodi na drugu etažu, gdje se nalazi dnevni boravak. Na trećoj etaži je spavaća soba. Na etaži krova se nalazi balkon.

Na području samog Kaštilca zasad još ne postoje smještajni kapaciteti namijenjeni turistima. Iz tog razloga, nekretnina predstavlja savršenu investiciju u vidu turističkog iznajmljivanja ili prenamjenu u jedinstvena kuća za odmor. U Kaštel Gomilici također postoji i novosagrađena marina koja omogućava prihvat privatnih i charter brodova, a Zračna luka Split se nalazi u neposrednoj blizini.

Ugodna mediteranska klima, bogata povijest i neposredna blizina mora daju ovoj nekretnini jedistveni šarm, te je karakteriziraju kao jedinstvenu na dalmatinskoj obali.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Kastela
Kaštela (pronounced [kǎʃtɛla]) is an agglomeration of seven small towns in Croatia, located northwest of the city of Split, west of Solin and east of Trogir, on the central Dalmatian coast. They are part of the Split-Dalmatia County and are administratively treated as a single city with a total population of 38,667 as of 2011 census - although they individually range in size from 3,000 to 7,000 residents. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.