Hrvatska, Kastela - Moderna villa s bazenom, na prodaju

Ref. : 2019/42 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: Na upit
Stambeni prostor: 320 Zemljište: 2903 Soba: 4 Kupaonica: 5 Udaljenost od mora: 3000 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Novogradnja

Moderna novoizgrađena villa s bazenom u okolici Splita je na prodaju. Na obroncima brda, u mirisnoj borovoj šumi smještena je ova lijepa villa s bazenom, moderne arhitekture, prostranog okoliša i predivnog panoramskog pogleda. Radi se o novoizgrađenoj kući površine 320m2 na zemljištu površine cca 3000m2. Moguće je kupiti i okolna zemljišta pa dobiti imanje od cca 10000m2. Kuća je izgrađena na tri etaže, podrum, prizemlje i kat, tlocrtne površine 116m2 (netto 96m2).

U podrumu je smještena fitnes soba i soba za zabavu. Na prizemlju se nalaze kuhinja s blagovaonicom i dnevnim boravkom površine 50m2 kao i spavaća soba sa kupaonicom i vanjska ostava sa još jednom kupaonicom. Na prvom katu se nalaze tri spavaće sobe sa tri kupaonice.

Okoliš kuće je uređen na način da ima nekoliko zasebnih terasa i cjelina. Pored kuće je smještena natkrivena terasa sa roštiljem. Ispod se nalaze bazen, jacuzzi, sunčalište, još jedna natkrivena terasa...Ostatak zemljišta je zelena površina i dječje igralište. Udaljenost od mora iznosi cca 2.8km zračne linije, aerodrom i grad Split na nekoliko minuta vožnje.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Kastela
Kaštela (pronounced [kǎʃtɛla]) is an agglomeration of seven small towns in Croatia, located northwest of the city of Split, west of Solin and east of Trogir, on the central Dalmatian coast. They are part of the Split-Dalmatia County and are administratively treated as a single city with a total population of 38,667 as of 2011 census - although they individually range in size from 3,000 to 7,000 residents. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.