Hrvatska, Kastela - Nevjerojatna, potpuno obnovljena povijesna vila iz 1811.

Ref. : 2022/143 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 750.000 €
Stambeni prostor: 240 Zemljište: 400 Soba: 4 Kupaonica: 5 Udaljenost od mora: 50 m
Broj katova: 3
Opis:
  • Bazen
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Kamena kuća
  • Ima Energetski certifikat
PRODANO!

Čast nam je ponuditi ovu nevjerojatnu, potpuno obnovljenu povijesnu kamenu vilu iz 1811.
Vila se nalazi u zaštićenoj zoni povijesne kulturne baštine, te je potpuno obnovljena 2017. godine.
Nalazi se na vrlo atraktivnom položaju u Kaštel, na granici s zidovima javnog parka, a sastoji se od lijepog vrta s bazenom (27m2) i dodatne kuće (30m2) koja je trenutno u uporabi kao mala teretana. Unutar dodatne kuće je i kupaonica i instalacije, tako da se može pretvoriti u ljetnu kuhinju ili studio apartman za goste.
Kako je vlasnik nekretnine poznat vinter, u prizemlju kuće je prekrasan stari vinski podrum, koji je star preko 200 godina i nije obnovljen sa ostatkom dijela vile.
Vinski podrum je vrlo poseban dio vile Prodavatelju, ali za budućeg Vlasnika može se pretvoriti u lijepu konobu ili dodatni dnevni prostor.
Na prvom katu se nalazi terasa s vanjskim stolom, s pogledom na bazen i park. Unutar prvog kata je prostrani dnevni boravak s blagovaonom i kuhinjom. Ima i jednu spavaću sobu s kupaonicom i gostinjski WC.
Na 2. katu se nalaze 3 spavaće sobe, svaka sa odvojenom kupaonicom.
Nekretnina se nalazi u središtu najatraktivnijeg Kaštela, u pješačkoj udaljenosti od svih potrebnih sadržaja. Za ljude koji vole rekreaciju, pješačke staze su tijekom cijele obale, kroz lijepe i povijesne zgrade i parkove.
Udaljenost od povijesnog i UNESCO-vog grada Trogira je 15 km.
Međunarodna zračna luka Split udaljena je 13 kilometara.
Grad Split udaljen je 15 kilometara.

Opis lokacije
Kastela
Kaštela (pronounced [kǎʃtɛla]) is an agglomeration of seven small towns in Croatia, located northwest of the city of Split, west of Solin and east of Trogir, on the central Dalmatian coast. They are part of the Split-Dalmatia County and are administratively treated as a single city with a total population of 38,667 as of 2011 census - although they individually range in size from 3,000 to 7,000 residents. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.