Hrvatska, Korcula - Kuća s pogledom na more, na prodaju

Ref. : 3506/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 225.000 €
Stambeni prostor: 408 Zemljište: 478 Soba: 8 Kupaonica: 10 Udaljenost od mora: 150 m
Broj katova: 3
Opis:
  • Pogled na more
  • Garaža

Kuća s pogledom na more, površine 408 m2 , na tri etaže. U prizemlju površine 110 m2 se nalaze 4 spavaće sobe, predsoblje, kupaonica s kadom, wc, spremica, dnevni boravak, kuhinja, plus 38 m2 terasa i veranda. prizemlje je stara gradnja s debelim kamenim zidovima. Prvi kat je građen 2003. godine, površine je 100 m2 i sastoji se od 3 apartmana: studio apartman s kupaonicom i terasom, apartman sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom, kuhinjom, kupaonicom i 2 terase i apartmanom sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom, kuhinjom, kupaonicom i terasom. Tavan je također izgrađen 2003. godine , površine 80 m2 plus terase 20 m2 i sastoji se od 2 apartmana, svaki sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom i kuhinjom, kupaonicom i terasom. Kuća ima garažu za 1 vozilo i dva natkrivena parkirna mjesta. Ima i konobu s ugrađenim roštiljem, i samostojeći bungalov: studio apartman s kupaonicom, izgrađen 2003. godine. Kuća ima vodovod, cisternu za vodu s pumpom, 2 septičke jame, struju, satelitski TV. kuća je potpuno namještena. Kuća se nalazi 2 minute od centra mjesta i 150 m od mora i plaže. Izuzetno je pogodna za bavljenje turizmom.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Korcula
Korcula (Croatian: [kɔ̂ːrtʃula] ( listen); Italian: Curzola, Greek: Κόρκυρα Μέλαινα, Kórkyra Mélaina, Latin: Corcyra Nigra, Korkyra Melaina, Old-Slavic Krkar) is an island in the Adriatic Sea, in the Dubrovnik-Neretva County of Croatia. The island has an area of 279 km2 (108 sq mi); 46.8 km (29.1 mi) long and on average 7.8 km (4.8 mi) wide[1] — and lies just off the Dalmatian coast. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.