Hrvatska, Korcula - Vila u izgradnji, prvi red do mora

Ref. : 2013/115 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: Na upit
Stambeni prostor: 340 Zemljište: 500 Soba: 4 Kupaonica: 4 Udaljenost od mora: 3 m
Opis:
 • 1. red do mora
 • Bazen
 • Pogled na more
 • Parking
 • Garaža
 • Luksuzna
 • Moderno
 • Novogradnja
 • Najbolja ponuda
 • Top ponuda
 • Ima Energetski certifikat
PRODANO!

Luksuzna vila u izgradnji u prvom redu do mora na otoku Korčuli.

Planirani početak radova je kraj 9 mj. a očekivani završetak u 2022g.
Na zemljištu površine preko 500 m2 će se izgraditi vila stambene površine 340m2.

Idejni projekt je zamišljen da se vila prostire na dvije etaže sa kojih se pruža zadivljujući pogled na more.
U suterenu površine 121m2 bi bila smještena garaža od 40m2 i ostava, po želji budućeg vlasnika ostatak prostora može iskoristiti za kućnu teretanu, praonicu ili igraonicu.

Etaža prizemlja površine 91m2 bi se sastojala od kuhinje i blagovaonice te dnevnog boravka s omogućenim izlazom na terasu na kojoj je predviđen bazen sa najnovijom tehnologijom. Uz prizemlje je zamišljeno da bude dodatni objekt površine 18m2 koji može poslužiti kao vinski prostor. Unutarnje stubište vodi do etaže prvog kata. Prvi kat površine 112m2 bi se sastojao od četiri spavaće sobe, četiri kupaonice, garderobe te dvaju balkona s kojih se pruža otvoreni pogled na more.

Vila je na prodaji potpuno opremljena i završena.
Kupcu se nudi mogućnost nadziranja radova cijelo vrijeme putem video linka, sudjelovanje u uređenju interijera (keramika, sanitarije, namještaj). Budući vlasnik će imati pet godina jamstva na sve radove, dvije godine održavanja (dva puta mjesečno) pa tako 24 mjeseca.

U vili će bit postavljeno podno grijanje, videonadzor / alarm, klima sustav itd. Dostupni su voda, struja, kanalizacija.

Opis lokacije
Korcula
Korcula (Croatian: [kɔ̂ːrtʃula] ( listen); Italian: Curzola, Greek: Κόρκυρα Μέλαινα, Kórkyra Mélaina, Latin: Corcyra Nigra, Korkyra Melaina, Old-Slavic Krkar) is an island in the Adriatic Sea, in the Dubrovnik-Neretva County of Croatia. The island has an area of 279 km2 (108 sq mi); 46.8 km (29.1 mi) long and on average 7.8 km (4.8 mi) wide[1] — and lies just off the Dalmatian coast. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.