Hrvatska, Kornati - Kuća uz more, na manjem otoku, na prodaju

Ref. : 2011/82 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 480.000 €
Stambeni prostor: 180 Zemljište: 1423 Soba: 5 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more

Atraktivna nekretnina smještena na jugozapadnoj strani nenaseljenog srednje-dalmatinskog otoka, udaljena svega 5km od kopna, s pogledom na obližnje more i okolne otoke, a između ostalog i Nacionalni park Kornati. Ispred nekretnine se nalazi betonski mul sa vezom za brod.

Nekretnina je izgrađena prije 10 godina, te se prostire na 180 m2 stambene površine. Sastoji se od 5 spavaćih soba, 3 kupaonice, velikog dnevnog boravka s kuhinjom koja je uređena u mediteranskom stilu, koristeći isključivo prirodne materijale - drvo i kamen. Ispred nekretnine se nalazi natkrivena terasa od 50 m2, zajedno sa ljetnom kuhinjom.

Na kuću su postavljeni solarni sustavi (2018. godine), što nekretnini omogućuje struju i toplu vodu. Betonski rezervoar kapaciteta 40.000 litara sa sustavom za filtraciju omogućuje pitku vodu. Nekretnina je potpuno opremljena, pa su tako 2018. godine pribavljena dva nova hladnjaka, perilica rublja i perilica posuđa, stoga budući vlasnik može odmah koristiti nekretninu, bez dodatnih ulaganja. Otvoren kamin omogućuje grijanje na drva ukoliko, stoga se nekretnina osim u vrućim ljetnim danima, može koristiti i preko zime.

Uz kuću se prodaje i motorni brod sa kabinom (SAVER 22 fisherman, sa motorom Suzuki 220 ks) u vrlo dobrom stanju, sa stalnim vezom u Pakoštanima, sa parkingom udaljenim 50 metara od veza.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
The Kornati archipelago of Croatia, also known as the Stomorski islands, is located in the northern part of Dalmatia, south from Zadar and west from Šibenik, in the Šibenik-Knin county. With 35 kilometres length and 89 islands, some large, some small, in a sea area of about 320 square kilometres, the Kornati are the densest archipelago in the Mediterranean Sea. From northwest to southeast (from the island of Balabra to Samograd), and from northeast to southwest (from Gangarol to Mana) they stretch for 13 km. The name of the archipelago is the plural form of the name of the largest island, called Kornat. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.