Hrvatska, Lastovo - Kuća na parceli od 600 m2, na prodaju

Ref. : 3869/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 750.000 €
Stambeni prostor: 525 Zemljište: 600 Udaljenost od mora: 60 m
Opis:
  • Garaža
  • Pogled na more

• Kuca je izgradena na parceli od 600m2
• Gradevinska dozvola je izdana dana 14.11.2006 god.
• Brutto velicina objekta je 525m2, a netto 454m2 .
• Objekt se sastoji od pomočnog objekta garaze povrsine 34m2, prizemlja, kata i visokog potkrovlja. Ukupno ima 6 stambenih jedinica i to:
• Vlasnicki stan u prizemlju povrsine 94m2 sa terasom i balkonom od preko 40m2. Tri spavace sobe, dva wc-a, dnevni borava, blagovaonica i kuhinja.
• Na prvom katu se nalaze tri stambene jedinice ( ukupne povrsine 139m2 ), sa zasebnim ulazima povrsine od cca 40m2 sa pripadajucim terasama. Sastoje se od jedne sobe, wc-a i kuhinje i dnevnog boravka.
• U potkrovlju se nalaze dvije stambene jedinice koje se sastoje od dvije spavace sobe , ostave, wc-a te kuhinje i dnevnog boravka. Povrsina potkrovlja je 158m2.
• Pristup kući je omogucen sa juzne strane parcele makadamskim putem sirine 6m. Na istom putu se nalaze i prikljuci za struju. Kuca je spojena na elekroenergetsku mrezu , voda je osigurana kroz gustirnu zapremine 55m3. Prikljucak za vodu se nalazi 150m od kuce i u tijeku je izrada projektne dokumentacije za cestu na cijoj ce trasi biti polozen i vodovod. Kuca je opremljena i septickom jamom trodijelnom zapremine cca 40m3.
• Instalacija za vodu i kanalizaciju je sprovedena u cijeloj kuci, struja do prvog kata. Garaza je zatvorena sa vratima na daljinski. Bez problema se moze osigurati cca 5-6 parkirnih mjesta. Kuca je zatvorena sa PVC zatvorima, takoder su postavljene i prozorske klupice vanjske i unutarnje od kvalitetnog kamena Dolit. Takoder su postavljene i okapnice na sve balkonske i ogradne zidove. Donji dio kuce koji se nalazi u betonu se trenutno oblaze u bračku bunju sivac povrsine vece od 100m2.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Lastovo
Lastovo is an island municipality in the Dubrovnik-Neretva County in Croatia. The municipality consists of 46 islands with a total population of 792 people, of which 93% are ethnic Croats, and a land area of approximately 53 square kilometres. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.