Hrvatska, Lastovo - Kuća, prvi red do mora, na prodaju

Ref. : 4815/30 - Kuća / Vila - Obustavljena prodaja
Prodajna cijena: 1 €
Stambeni prostor: 290 Zemljište: 460 Soba: 8 Kupaonica: 4 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 3
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Garaža
  • Parking
  • Kamena kuća

Kuća na otoku Lastovu, s privatnim vezom za brod. Na najudaljenijem hrvatskom otoku, okruženom s 46 otočića.

U mjestu Pasadur na zapadnoj strani otoka, koji je povezan s malim mostom sa susjednim otočićem Prezba. Pasadur je omiljeno mjesto za mornare kao sigurna uvala zaštićena od svih vjetrova i omiljena staza za posjetitelje otoka.

Ova renovirana obiteljska kuća s 290m2 stambenog prostora nalazi se 5m od zaštićene uvale. Sastoji se od četiri apartmana na tri etaže.

Prizemlje: apartman od 60m2 sa vlastitim ulazom, sastoji se od kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka, dvije spavaće sobe, kupaonice i terase (16m2) koja nudi pogled na more.

Prvi kat: apartman od 110m2 ima ulaz na stražnjoj strani kuće, sastoji se od prostrane kuhinje, blagavaonice i dnevnog boravka, radne sobe, dvije spavaće sobe, prostrane kupaonice, dva odvojena wc-a i balkona (10m2) sa pogledom na more.

Na drugom katu nalaze se dva manja stana. Oba se sastoje od kuhinje, dvije spavaće sobe, kupaonice i krovne terase s pogledom na more. Svi su apartmani namješteni i dobro opremljeni.

Uz kuću se nalazi velika garaža (50m2) i odvojeno spremište (16m2). Ispred kuće se nalazi parkirno mjesto. Oko kuće se nalaze osunčane terase, kultivirani vrt s vrtnom garniturom i toalet. Iza kuće je smještena natkrivena terasa (35m2), povezana sa roštiljem, kuhinjom i dva kamina. Voda dostupna iz cisterne (90m3), također gradska voda, satelitska TV, telefon i internet priključak. Svi prozori, rolete i vrata su od aluminija sa uključenim dvostrukim staklom. Svaki apartman ima klima uređaj.

Na prvom katu je električno podno grijanje. Objekt je idealan za bijeg usred gradske buke i užurbanog života. Plaže na Lastovu su divlje i stjenovite, baš kako ih je priroda stvorila bez ljudske intervencije i uništavanja okoliša.

More na Lastovu je kristalno čisto, zelenkasto plavo što privlači veliki broj turista iz cijelog svijeta. Zbog svoje atraktivne lokacije ova kuća je idealna za turistički najam, ugodan godišnji odmor kao i za življenje.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Lastovo
Lastovo is an island municipality in the Dubrovnik-Neretva County in Croatia. The municipality consists of 46 islands with a total population of 792 people, of which 93% are ethnic Croats, and a land area of approximately 53 square kilometres. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.