Hrvatska, Makarska - Boutique hotel, na prodaju

Ref. : 507/2015 - Hotel - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.200.000 €
Stambeni prostor: 416 Soba: 10 Kupaonica: 10 Udaljenost od mora: 10 m
Broj katova: 3
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more

Mali obiteljski hotel koji traje gotovo 50 godina. Temelji su izgrađeni 1960. godine i, osim za vrijeme rata u Hrvatskoj, nikada nisu prestali raditi. Hotel ima samo 34 ljudi koji omogućuju upravitelju da ima osobni odnos sa svakim gostom. Tijekom cijelog života, većina gostiju se vraćaju gostima, jer jednom kad se zaljubite u nju traži se opuštajući odmor. Hotel je u potpunosti obnovljen 2014. godine, osvježavajućim izgledom i zadovoljavanjem standarda današnjih putnika.

Hotel nudi prostranu terasu ispred koje se koristi kao kafić. Terasa je potpuno prekrivena nijansama koje pružaju borovi.

Na vrhu zgrade nalazi se prostrana terasa površine 40m2, potpuno napunjena suncem. Pogled s vrha iznenađujuće: sjediš odmah iznad borovih šuma i preko vrha se širi lijepim morem sve do otoka Hvara, a desno do otoka Brača.

Restoran i bar nalaze se u prizemlju hotela i nastavljaju na manju terasu na otvorenom. Restoran može primiti 34 osoba unutra i 20 na otvorenom. Ovo područje potpuno je renovirano 2014. godine i potpuno je opremljeno za posluživanje švedskog stola i izbornika a-la-cart.

Sobe su također dizajnirane da budu povezane vratima, a svaka ima predodređeni prostor za mini kuhinju koja nudi mogućnost iznajmljivanja soba kao apartmana. Ukupno ima 10 prostranih soba s 28 gostiju.

Prostrani i luksuzni VIP suite na trećem katu je najbolji boutique hotel koji nudi: preko 100m2, uključuje saunu, kamin, hidromasažnu kadu, balkon, SAT TV, potpuno opremljenu kuhinju, mini kuhinju, 2 kupaonice, Ima 6 osoba i ima prolaz na terasu od 40m2 na vrhu zgrade. Ako je potrebno, apartman se također može podijeliti u 2 potpuno opremljena apartmana zaključavanjem jednog vrata.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Makarska

Makarska (pronounced [mâkarskaː]) is a small city on the Adriatic coastline of Croatia, about 60 km (37 mi) southeast of Split and 140 km (87 mi) northwest of Dubrovnik. It has a population of 13,834 residents.[1] Administratively Makarska has the status of a city and it is part of the Split-Dalmatia County. It is a tourist centre, located on a horseshoe shaped bay between the Biokovo mountains and the Adriatic Sea.

Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.