Hrvatska, Makarska - Dvoetažni stan s privatnim vrtom

Ref. : 2016/367 - Apartman - Na prodaju
Prodajna cijena: 200.000 €
Stambeni prostor: 100 Zemljište: 157 Soba: 3 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 200 m
Nalazi se na katu br.: 1
Opis:
  • Pogled na more

Interesantna ponuda iz centra Makarske, u naravi dvoetažni stan ukupne stambene površine od 65 m2 sa mogućnošću podizanja dodatne etaže i pripadnim vrtom u privatnom vlasništvu ukupne površine od 157 m2, u kojem se nalazi legalni objekt od cca 30 m2, koji se može prikazati kao jednosobni apartman, iako se trenutno ne koristi kao takav.

Dvoetažni stan se nalazi u staroj kući, treba kompletnu renovaciju, a sastoji se od dvije etaže. Na donjoj etaži se nalazi kuhinja s blagovaonicom, spavaća soba i manja kupaonica, dok se na katu nalaze dnevni boravak i spavaonica.

Osim spomenutog, sa sjeverne strane kuće se nalazi dodatna manja prostorija u svojstvu ostave a koja ulazi u prodaju zajedno sa stanom i vrtom.

Iz kuće se pruža parcijalni pogled na more, dok je pristup kući moguć i automobilom.

Jako interesantna ponuda u vidu turizma, upravo zbog spomenutog vrta od 157 m2, koji predstavlja savršenu privatnu oazu usred grada, a koji skriva dodatni potencijal u vidu izgradnje bazena, nekoliko privatnih parking mjesta ili sličnih sadržaja koji mogu stvoriti jedan korektan prihod od turističkih kretanja, budući je Makarska jako popularno odredište u ljetnim mjesecima.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Makarska

Makarska (pronounced [mâkarskaː]) is a small city on the Adriatic coastline of Croatia, about 60 km (37 mi) southeast of Split and 140 km (87 mi) northwest of Dubrovnik. It has a population of 13,834 residents.[1] Administratively Makarska has the status of a city and it is part of the Split-Dalmatia County. It is a tourist centre, located on a horseshoe shaped bay between the Biokovo mountains and the Adriatic Sea.

Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.