Hrvatska, Makarska - Kuća s otvorenim pogledom na more

Ref. : 2016/329 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 170.000 €
Stambeni prostor: 130 Zemljište: 94 Soba: 4 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 20 m
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more

Samostojeća kuća, smještena na poziciji sa prekrasnim otvorenim pogledom u prvom redu uz more, u malom turističkom mjestu na Makarskoj rivijeri.

Kuća se sastoji od prizemlja i dva kata, koncipirane na nacin da je u prizemlju smjestena spavaonica, na prvom katu su kuhinja, dnevni boravak sa balkonom, kupaonica te manja ostava, dok su na drugom katu smještene dodatne dvije spavaonice (glavna spavaonica je s balkonom), te kupaonica. Na zadnjoj etaži se nalazi prostrana krovna terasa sa otvorenim poogledom, dok se ispred kuće nalaze još dvije terase te manja podrumska ostava. Kuća nema direktan pristup moru, iako se nalazi u prvom redu uz more, ali se kratkom šetnjom kroz mjesto pristupa na veliku šljunčanu plažu.

U blizini kuće se nalaze svi dodatni sadržaji za ugodan boravak, kao npr. restoran, prodavaonica, caffe bar isl.. Kuća, iako starijeg datuma gradnje je malo korištena, ali je u dobrom stanju i dodatni radovi koje kuća zahtijeva su pretežno potrebni zbog uljepšavanja, više nego zbog stvarne potrebe za renovacijom.

Ovdje je riječ o nekretnini interesantnoj za obiteljski odmor, sa idealnim terasama za ugodne trenutke pod ljetnim nebom i dovoljno stambenog prostora za veću obitelj.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Makarska

Makarska (pronounced [mâkarskaː]) is a small city on the Adriatic coastline of Croatia, about 60 km (37 mi) southeast of Split and 140 km (87 mi) northwest of Dubrovnik. It has a population of 13,834 residents.[1] Administratively Makarska has the status of a city and it is part of the Split-Dalmatia County. It is a tourist centre, located on a horseshoe shaped bay between the Biokovo mountains and the Adriatic Sea.

Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.