Hrvatska, Makarska - Renovirana dvojna kuća

Ref. : 2016/369 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 139.000 €
Stambeni prostor: 150 Zemljište: 200 Soba: 4 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 700 m
Opis:
  • Pogled na more

Kompletno renovirana dvojna kuća sa pripadajućim dvorištem i dodatnom kućicom za goste, na prodaju, smještena u starom selu na Makarskoj rivijeri, u slijepoj ulici na povišenom položaju, sa prekrasnim pogledom na more i otoke.

Kuća je kompletno adaptirana i pretvorena u dva odvojena apartmana. Na prizemlju se nalazi jednosobni stan sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom, kuhinjom i kupatilom. Na katu je smješten dvosobni apartman sa dvije sobe, kupaonicom, te kuhinjom i dnevnim boravkom iz kojeg se ide u potkrovlje. Ukupna površina stambenog prostora je 150 m2, dok je površina okućnice otprilike 200 m2. Prostor u potkrovlju je trenutno neuređen i izbor uređenja se ostavlja budućem vlasniku, s napomenom da je moguće podignuti potkrovlje za dodatnih 60 cm. Potkrovlje ima pripadajuću krovnu terasu sa prekrasnim pogledom.

U vrtu se nalazi neuređena gostinska kućica, koja se u slučaju turističkog najma može kvalitetno iskoristiti u vidu uređenja dodatnog apartmana. Parking mjesto nije osigurano, ali je moguće parkirati ispred kuće. Ova nekretnina ima i pripadajući dio vrta sto ovu nekretninu čini izvrsnim izborom kao kuća za odmor, obzirom na sve spomenuto, a uz dodatni pozitivni aspekt mirnog okruženja u kojem se kuća nalazi, u neposrednoj blizini parka pripode Biokovo, okružena zelenilom. Udaljenost od mora je 700 metara, odnosno nekoliko minuta autom, do savršenih plaža Makarske rivijere. Zaista jedna jako interesantna nekretnina sa odličnim potencijalom.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Makarska

Makarska (pronounced [mâkarskaː]) is a small city on the Adriatic coastline of Croatia, about 60 km (37 mi) southeast of Split and 140 km (87 mi) northwest of Dubrovnik. It has a population of 13,834 residents.[1] Administratively Makarska has the status of a city and it is part of the Split-Dalmatia County. It is a tourist centre, located on a horseshoe shaped bay between the Biokovo mountains and the Adriatic Sea.

Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.