Hrvatska, Makarska - Vila s pogledom na more, na prodaju

Ref. : 2016/162 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 790.000 €
Stambeni prostor: 515 Zemljište: 825 Soba: 11 Kupaonica: 9 Udaljenost od mora: 50 m
Opis:
  • Pogled na more
PRODANO!

Prekrasna vila u Brelima, samostojeća, na tri etaže, s pogledom na more od kojeg je udaljena 50-ak matara, ukupne stambene površine od 515 m2, sa okućnicom od 700 m2, smještena uz rub guste borove šume, sa interesantnim unutarnjim rasporedom kao i kvalitetnim rješenjima eksterijera koji se ponajprije odnosi na prostrane i ugodne terase dizajnirane za cjelodnevni boravak, kao i balkone koji okružuju cijelu vilu, te održavane zelene površine na kojima se nalaze kultivirane mediteranske biljke. Sama vila je koncipirana na način da se sastoji od 6 apartmanskih jedinica, međusobno povezanim kroz unutrašnjost vile, jedne samostalne apartmanske jedinice fizički odvojene od ostatka kuće, te trosobnog stana od 140 m2 na gornjoj etaži koji ima izlaz na izuzetnu terasu koja se nalazi na krovu vile. Apartmani su dizajnirani kao dvokrevetni, svaki sa svojom kupaonicom i izlazom na pripadnu terasu s pogledom na more, od kojih su apartmani na najvišoj etaži opremljeni kuhinjom, dok apartmani na srednjoj etaži imaju na korištenje i dnevni boravak te dvije kuhinje. Cijela vila je kompletno uređena i namještena, te pruža brojne mogućnosti, pogotovo u vidu turističkog iznajmljivanja, s obzirom na prostranost i lokaciju, budući su Brela istinski biser Jadrana. Sama vila nema pristup automobilom, ali u cijenu ulazi dodatnih 125 m2 zemljišta koje se nalazi 50 metara od vile, a koje je uređeno kao parking za cca 6 vozila. Jako zanimljiva nekretnina na Makarskoj rivijeri, građena i održavana s velikom ljubavi.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Makarska

Makarska (pronounced [mâkarskaː]) is a small city on the Adriatic coastline of Croatia, about 60 km (37 mi) southeast of Split and 140 km (87 mi) northwest of Dubrovnik. It has a population of 13,834 residents.[1] Administratively Makarska has the status of a city and it is part of the Split-Dalmatia County. It is a tourist centre, located on a horseshoe shaped bay between the Biokovo mountains and the Adriatic Sea.

Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.