Hrvatska, Murter - Predivna nekretnina u prvom redu do mora, na prodaju

Ref. : 4809/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 720.000 €
Stambeni prostor: 250 Zemljište: 136 Soba: 3 Kupaonica: 3 Udaljenost od mora: 10 m
Broj katova: 3
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking

Predivna nekretnina u prvom redu do mora, smještena na jugoistoku otoka Murtera sa predivnim pogledom na luku i more. Kuća je izgrađena prije 1968. godine, te je dvaput renovirana - prvi put 1996. godine, te 2006. godine.

Proteže se na tri etaže, na površini od ukupno 250 m2. U prizemlju se nalaze dva poslovna prostora koja su u funkciji već 15 godinam. Prvi kat se sastoji od tri jednosobna apartmana, koji se osim za život mogu koristiti i kao uhodan posao u vidu turističkog najma.

Ono što ovu nekretninu posebno ističe je predivna, prostrana terasa smještena na trećoj etaži, s predivnim pogledom na cijelu uvalu. Tu se nalazi i ljetnja kuhinja, prostor za objed, te ležaljke za potpuno uživanje u suncu i pogledu na ovo prekrasno mjesto.

U krugu od 50 metara nalaze se svi potrebni sadržaji - kafići, restorani, dućani, prodavaonice voća i povrća... Dvije plaže te lijepa šetnica se nalaze u blizini nekretnine.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Murter
Murter (pronounced [mǔrtɛːr]; Italian: Mortero; Latin: Colentum) is an island in the Croatian part of the Adriatic Sea. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.