Hrvatska, Omis - Apartmanska kuća, na prodaju

Ref. : 2016/194 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 790.000 €
Stambeni prostor: 600 Zemljište: 650 Soba: 13 Kupaonica: 8 Udaljenost od mora: 300 m
Broj katova: 4
Opis:
  • Pogled na more
  • Garaža
  • Parking

Prostrana samostojeća apartmanska višekatnica, koja se sastoji od prizemlja i četiri kata, s pogledom na more, ukupne stambene površine od 600 m2, sa 650 m2 okućnice, smještena u blizini Omiša. Na prizemlju su smještene dvije garaže te dvije ostave, kao i parking za 5 vozila ispred kuće. Na prvom katu se nalazi 260 m2 stambene površine koju zauzima prostrani dvosobni stan od 260 m2, a koji se sastoji od dvije sobe, kuhinje, dnevnog boraka s kaminom, kupaonice, malog studio apartmana sa strane kuće, dvije prostrane terase od kojih je jedna zatvorena, jedna otvorena, te ljetne kuhinje. Na drugom i trećem katu su smještena po 2 apartmana, od kojih je jedan dvosobni a jedan jednosobni, svaki sa sa svojom kupaonicom, kuhinjom i terasom, dok su na četvrtom katu dva dvosobna apartmana sa balkonom, te izlazom na prostor iza kuće gdje se nalazi bazen, prostrana terasa te komin. S obzirom na svoju lokaciju i blizinu Omiša kao većeg grada sa svim potrebnim sadržajima, ova nekrenina predstavlja interesantnu opciju kao investiciju u turistički posao iznajmljivanja.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Omis
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi). Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.