Hrvatska, Omis - Hotel s restoranom i pogledom na more, na prodaju

Ref. : 2016/299 - Hotel / Investicije - Na prodaju
Prodajna cijena: 2.500.000 €
Stambeni prostor: 1076 Zemljište: 905 Soba: 20 Kupaonica: 25 Udaljenost od mora: 200 m
Broj katova: 4

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • Pogled na more
  • Parking
  • Ekskluzivna prodaja
  • Top ponuda

Zanimljivo investicijsko ulaganje u uhodani hotelski posao, u turističkom mjestu Nemira, svega par kilometara udaljenoj od Omiša.

Objekt se sastoji od prizemlja i tri kata. Na prizemlju je smješten prostrani restoran sa čak 160 sjedećih mjesta podijeljenih na unutarnji i vanjski dio, sa pripadajućim šankom i tri toileta, dodatna mala sala u slučaju potrebe, velika kuhinja, kompletno opremljena i uređena, prostor sa zatvorenim bazenom, prostor sa opremom za teretanu i fitnes, te dodatni usputni sadržaji kao npr. ostava u kuhinji, garderoba i toilet za personal, tuš kabine za korisnike bazena, dva dodatna toileta, manja recepcija i sl.

Na prvom katu se nalazi ukupno 8 soba, od čega su tri dvokrevetne (6 ležajeva), a 4 su dvokrevetne sa dodatnim pomoćnim ležajem po sobi (12 ležajeva) te jedna soba za personal.

Na drugom katu se nalaze 4 dvokrevetne sobe (8 ležajeva) te još 4 dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (12 ležajeva).

Na trećem katu se nalaze dvije dvokrevetne sobe sa po dva pomoćna ležaja (8 ležaja), jedna prostrana obiteljska soba sa 4 ležaja, te još jedna dvokrevetna soba (2 ležaja). Na trećem katu još se nalazi privatni stan sa dvije spavaonice, dnevnim boravkom, kuhinjom i kupatilom te balkonom.

Sve skupa, objekt raspolaže sa 20 soba, odnosno sa 52 kreveta. Svaka soba ima balkon i pogled na more, te su sve kompletno uređene i namještene, te su već dugi niz godina u funkciji iznajmljivanja. Nekretnina je u odličnom stanju, instalacije su kompletno mijenjane prije 8 godina, a sami objekt je jako dobro održavan i pažen do nasitnijih detalja. Osim spomenutog, nekretnina raspolaže da ukupno 17 parking mjesta, s tim da se ispred objekta nalazi 8 mjesta, a iza još 9 mjesta.

Ova nekretnina je udaljena 200 metara od mora, što nalazimo kao prednost, budući nema buke sa plaže, što odgovara gostima, a s druge strane, prekrasne plaže su na dvije minute pješačke udaljenosti od objekta, tako da većina gostiju provodi cijeli dan na plaži, a opušta se na balkonu, restoranu ili bazenu tokom noćnih sati.

Ovaj turistički objekt već 20-ak godina konstantno bilježi vrhunske rezultate kroz turistički najam, te ima veliki broj starih gostiju, zaljubljenika u ovaj dio Jadranske obale, koji pronalaze u ovoj ponudi sve što im treba za kvalitetan obiteljski odmor, kao i prekrasni grad Omiš koji pruža mnoge dodatne sdržaje, od brojnih retorana, događanja, te jake izletničke i sportske ponude koja se svake godine proširuje dodatnim sadržajima.

Nekretnina svojom traženom cijenom pokriva investicijsko ulaganje u okviru razdoblja od 15 godina, s dodatnim potencijalom razvoja restoranske ponude, obzirom na broj sjedećih mjesta (jedan od najvećih restorana na ovom području uopće) i potencijal koji ovaj restoran ima. Jako interesantna ponuda na ovom dijelu obale, koji gosti iz srednje Europe najviše preferiraju, te se uvijek rado vraćaju.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Omis
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.