Hrvatska, Omis - Kuća na jedinstvenoj lokaciji, na prodaju

Ref. : 2021/193 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 360.000 €
Zemljište: 800 Soba: 3 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 2000 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Parking
  • Moderno

Jedinstvena lokacija u srcu prirode, samo 5 min automobilom od mora, plaže i rijeke.

Kuca je smještena u malom pitomom naselju sa samo nekoliko kuca gdje je svaka buduća gradnja ograničena. Fantastičan ambijent, izvrsna klima kao sjecište planinske i mediteranske savršena kombinacija za zimske i ljetne dane.

Prostire se na dvije etaže u svojoj netto površini od 90 m2, izgrađena na zemljištu od 800m2.

Sastoji se od;
- Kuhinja 15 m2
- Dnevni boravak 19,56 m2
- 1. soba prizemlje 9,45 m2
- 2. soba kat 13,82 m2
- 3. soba kat 8,90 m2
- Kupaonica prizemlje 5,19 m2
- Wc kat 1,12 m2
- Predprostor 2,33 m2
- Hodnik 5,51 m2
- Stubište 2,66 m2
- Balkon 6,12 m2

Sprema (netto):14,17 m2
Pomoćna kuhinja (netto): 8,27 m2
Nadstrešnica (netto): 16 m2
Bazen: 27 m2, 1,5 m dubina

Kuća je građena je 1989 god. U skladu sa svim potrebnim dozvolama potpunu rekonstrukciju je imala 2013 god. Kod rekonstrukcije korišteni su samo kvalitetni materijali; hrastov parket, vrata i prozori od ariša i sl. U potpunosti je namještena i opremljena (struju, vodu, priključak za telefon, satelit, Internet, centralno grijanje, unutarnji kamin...).

Nekretnina je više funkcionalna, kako za življenje i odmor tako i za turističko iznajmljivanje gdje se mogu postići zavidni rezultati.

Udaljena od Splita 16 km (cca 20 min), Omiša 5 km (5 min), autoceste 11 km, zračne luka 40km(40min).

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Omis
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.