Hrvatska, Omis - Luksuzna vila uz more, za prodaju

Ref. : 2015/72 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.300.000 €
Stambeni prostor: 550 Zemljište: 720 Soba: 4 Kupaonica: 4
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Novogradnja

Ova luksuzna vila smještena je na prekrasnoj lokaciji, u blizini manjeg turističkog mjesta na omiškoj rivijeri, svega 40 km od Splita te 60 km od aerodroma.

Vila je izgrađena na parceli od 720 m2 i prostire se na ukupno 550 m2 stambene površine. Sastoji se od dva prostrana dnevna boravka, kuhinje koja ima izlaz na terasu, velike spavaće sobe, apartmana za mlade s izlazom na japanski krovni vrt, roštilja, garaže (za 3 automobila i motocikl), 5 privatnih parkirnih mjesta te 2 gostinjska apartmana koja mogu biti neovisne jedinice u odnosu na vilu. Iz kuće se pruža očaravajući pogled na more. Na samoj parceli, prilikom same gradnje, sačuvano je 11 borova starih 35 godina.

Gradnja vile trenutno je u punom zamahu, što se prvenstveno odnosi na betonske konstrukcije, izgradnju garaže, parkirališta te ceste koja se nalazi s prednje strane kuće. Renomirana građevinska tvrtka angažirana je za završne radove i dizajn interijera, a u suradnji s klijentom posebna pažnja će biti stavljena na želje i potrebe istog.

Ovaj dojmljivi ali jednostavan dom ima nesmetan pogled na najveličanstveniju obalu u Europi. Prostire se na pet etaža, svaka pažljivo dizajnirana te je omogućeno da se villa koristi kao cjelina ili se može podijeliti na stambene jedinice koje se mogu iznajmljivati. Projekt će uključivati japanski krovni vrt, 3 prostrane dnevne sobe, 5 en- suite spavaćih soba kuhinje i terase. Izgled gotovih interijera odisati će elegancijom, jednostavnim teksturama i čistim linijama.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Omis
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.