Hrvatska, Omis - Moderna vila s bazenom i pogledom na more

Ref. : 2025/74 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.100.000 €
Stambeni prostor: 300 Zemljište: 489 Soba: 4 Kupaonica: 4 Udaljenost od mora: 620 m
Broj katova: 3
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Garaža
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Ima Energetski certifikat

Ova suvremena vila smještena je na obroncima malog brežuljka s otvorenim i zadivljujućim pogledom na more, nekoliko minuta vožnje od najljepše plaže na ovom području. Udaljena je 7 km od malog, mediteranskog gradića Omiša i rijeke Cetine te cca. 30 minuta vožnje od Splita, grada pod UNESCO-vom zaštitom, a 45 minuta od splitskog aerodroma.

Orijentirana je prema jugu, dakle prema Jadranskom moru i otočju.
Zbog konstrukcije terena, vila je sagrađena kaskadno, na tri etaže, povezane unutarnjim i vanjskim stepenicama.
Prva, suterenska etaža se sastoji od garaže za dva automobila, wellness dijela sa klimatiziranom fitness prostorijom i finskom saunom te kućnog vinskog podruma.

Na prizemnoj, drugoj, razini, nalazi se bazen veličine 26 m2 sa ugrađenim masažnim sustavom, vanjski tuš i jacuzzi za do šest osoba. Bazen je okružen sunčalištem od tikovine, vanjskim blagovaonskim dijelom, ležaljkama i suncobranima, a nudi potpunu privatnost i veličanstven pogled na more i otoke.
U unutarnjem dijelu prizemne etaže nalaze se potpuno opremljena kuhinja i blagovaonica, dnevni boravak opremljen kaminom te spavaća soba s vlastitom kupaonicom.

Na zadnjoj, trećoj etaži, nalaze se tri en suite spavaće sobe, dakle s vlastitim kupaonicama i za izlazom na balkon s kojega se, ponovno, pruža otvoren pogled na more.

Opis lokacije
Omis
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi). Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.