Hrvatska, Omis - Novoizgrađena villa s pogledom na more

Ref. : 4860/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 975.250 €
Stambeni prostor: 415 Zemljište: 453 Soba: 4 Kupaonica: 6 Udaljenost od mora: 150 m
Broj katova: 3
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Garaža
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Novogradnja

Na prodaju je novoizgrađena nekretnina, smještena u blizini grada Omiša. Kuća se nalazi na uzvišenom položaju, omogućujući predivan, panoramski pogled na more. Trenutno je u fazi završnih radova i opremanja, a planirani rok kompletnog završetka je sredina svibnja 2019. godine. Prostire se na 415 m2 stambene površine (tri etaže), a položena je na parceli od 453 m2.

Nekretnina ima vrlo zanimljiv raspored, te se kao takva može koristiti za svrhe stanovanja, ljetovanja ili turističkog iznajmljivanja. Glavni ulaz u nekretninu i pristupni put je sa sjeverne strane, na prvu etažu. Ovdje se nalaze i tri, vanjska parkirna mjesta te jedno garažno parkirno mjesto. Na ovoj etaži je i otvoreni koncept dnevnog boravka s kuhinjom i blagovaonicom (površine 60 m2), kupaonica, te izlaz na komfornu terasu od 50 m2, savršenu za vanjski objed.

Unutrašnje stepenište s prve etaže vodi u prizemnu etažu, gdje se nalaze četiri spavaće sobe, svaka s vlastitom kupaonicom, teretana, prostorija za pranje i sušenje rublja i kotlovnica. Terasa na ovoj etaži, kao i lijepo uređen vrt, okružuju ovu nekretninu sa južne, istočne i zapadne strane.

Drugi kat kuće je zamišljen kao krovna terasa koja se sastoji od saune, Jacuzzija, bazena, roštilja, vanjskog prostora za objed te dijela sa sunčalištem. Na ovaj kat se dolazi unutrašnjim ili vanjskim stepeništem sa prve etaže. Na prostoru gdje je terasa djelomično natkrivena je postavljeno podno grijanje, što budućem vlasniku daje mogućnost da natkriveni dio ostakli, te koristi i u hladnom dijelu godine. U svakoj prostoriji je postavljena stropna klimatizacija, kao i podno grijanje.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Omis
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi). Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.