Hrvatska, Omis - Samostojeća kuća, s pogledom na more, prodaja

Ref. : 2016/294 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 600.000 €
Stambeni prostor: 416 Zemljište: 270 Soba: 10 Kupaonica: 6 Udaljenost od mora: 200 m
Broj katova: 3
Opis:
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Parking

Interesantna samostojeća višekatnica, na prodaju, smještena u gradu Omišu, predio Borak, koja se sastoji od prizemlja i tri kata, ukupne stambene površine od 416 m2, sa okućnicom od 270 m2, sa pripadajućim bazenom i otvorenim pogledom na more.

Kuća se sastoji od 3 kompletno opremljena i namještena apartmana, te penthousea koji je djelomično namješten.

Gornji apartmani imaju veliku pripadajuću terasu sa prekrasnim pogledom na more, a koja okružuje kompletni kat, te manji pripadajući balkon sa zapadne strane, dok apartman u prizemlju ima pristup velikoj terasi ispred kuće na kojoj se nalazi prostrani bazen i prostor s roštiljem, a apartman na prvom katu umjesto dodatnog balkona ima prostranu terasu ispred ulaza.

Apartman u prizemlju se sastoji od dvije sobe, kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka i kupaonice, te manjeg hodnika. Apartman na prvom katu ima otvoreni tlocrt sa prostranim dnevnim boravkom, kuhinjom, blagovaonicom, kupaonicom te glavnom spavaćom sobom, dok je druga soba pretvorena u radnu prostoriju. Apartman na drugom katu se sastoji od tri spavaonice, dvije kupaonice, te dnevnog boavka, kuhinje i blagovaonice. Apartman na zadnjem katu ima 4 spavaonice, 2 kupaonice, te kuhinju sa blagovaonicom i dnevni boravak.

Osim spomenutog, vila ima i veliku konobu, parking za 4 vozila te lijepo održavani vrt kultiviran sa mediteranskim biljkama i nekoliko stabala maslina.

Izuzetno kvalitetna investicija u turistički posao, obzirom na mirnu lokaciju, odlično stanje nekretnine i potencijal samog turističkog najma u ovom predivnom gradu bogate povijesti.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Omis
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi). Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.