Hrvatska, Omis - Samostojeća kuća s restoranom, na prodaju

Ref. : 2016/187 - Kuća / Vila / Poslovni prostor - Obustavljena prodaja
Prodajna cijena: 1 €
Stambeni prostor: 740 Zemljište: 850 Soba: 10 Kupaonica: 8 Udaljenost od mora: 10 m
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Kamena kuća
  • Ima Energetski certifikat

Dvojna kamena kuća sa restoranom i garažom za pet automobila, smještena u prvom redu uz more, u malom i pitoresknom turističkom mjestu na Omiškoj rivijeri, ukupne stambene površine od 740 m2, te okućnice od 850 m2. Kuća se sastoji od prizemlja i dva kata.
Na prizemlju je smješten jedan dvosobni apartman sa velikom terasom i uređeni restoran sa 30-ak sjedećih mjesta, sa pripadajućom prostranom vanjskom terasom sa prekrasnim pogledom sa 80 sjedećih mjesta.
Na prvom katu su smještena 3 apartmana, od kojih su dva jednosobna, a jedan je dvosobni. Jednosobni apartmani imaju zajedničku kuhinju, dok dvosobni apartman ima zasebnu kuhinju.
Osim ovih apartmana, na prvom katu se nalazi i prostorija za pranje rublja, dimna kuhinja - komin, nezavršena radna soba koja bi se mogla pretvoriti u dodatni apartman, te prostrana terasa.
Na drugom katu se nalaze četiri jednosobna apartmana, svaki sa pripadnom terasom sa kojih puca prekrasan pogled na more. Okućnica od 850 m2 je također građevna te je moguće proširiti kuću ili izgraditi bazen. Na okućnici se trenutno nalazi održavani vrt.
Osim spomenutog, u dodatnu ponudu ulazi i zemljište od 420 m2 nedaleko kuće, koje služi kao parking za više vozila, te je oko tog zemljišta moguće pregovarati, u vidu kupnje, iznajmljivanja, zajedničke investicije itd. Ova izvrsna nekretnina, kompletno uređena i namještena, sa svojom zavidnom lokacijom (plaža sa svake strane kuće), prekrasnim pogledom na more iz svakog apartmana, te prostranim i uhodanim restoranom, čini ovu nekretninu jako atraktivnom i zanimljivom investicijom za ovaj dio Jadranske obale.

Opis lokacije
Omis
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi). Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.