Hrvatska, Omis - Vila sa bazenom, na prodaju

Ref. : 2019/48 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 950.000 €
Stambeni prostor: 486 Zemljište: 320 Soba: 6 Kupaonica: 7 Udaljenost od mora: 30 m
Broj katova: 3

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Garaža
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Top ponuda
  • Ekskluzivna prodaja

Hrvatska nekretnina, Dalmacija, Omiška rivijera. Na prodaju je atraktivna kuća sa bazenom drugi red do mora. Kuća se nalazi u malom romantičnom dalmatinskom mjestu sa prekrasnim plažama i izuzetno čistim morem. Izuzetna je pozicija ove kuće, smještena u centru mjesta, nedaleko od restorana i barova, a opet izuzeta od gužve i buke zbog malo povišenog položaja.

Udaljenost od mora iznosi 30m zračne linije, a hodajući 100m. Obzirom na povišeni položaj ima odličan pogled na more i sa prizemlja. Sastoji se od 4 etaže, podruma, prizemlja i dva kata. Podrum je prostorija od 49m2. Na prizemlju je smješten jednosoban apartman iz kojega se izlazi na balkon i na bazen. Prvi kat se sastoji od jednog studio apartmana, jednog jednosobnog apartmana i jednog dvosobnog apartmana. Na drugom katu je smješten zaseban apartman koji se koristio kao uredski prostor.

Obzirom na teren koji je kaskadnog tipa, na drugom katu s juga, a na prizemlju sa sjevera se nalazi i garaža za dva auta. Pristupna cesta je sa sjeverne strane pa se ispred garaže nalazi i nekoliko vanjskih parking mjesta. Cijeli okoliš kuće je ograđen kovanom ogradom, a zelenilo je uredno i održavano. S južne strane kuće nalazi se bazen kao i jacuzzi. Bazen je većim dijelom natkriven. Kuća je sagrađena 2012.g., a korištena je uglavnom ljeti. U gradnji su korišteni odlični materijali kao i kvalitetna ugrađena oprema. Svi apartmani su klimatizirani. U blizini se nalaze prekrasne plaže, a može se kupiti i brod od 7 metara.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Omis
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi). Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.