Hrvatska, Pazin - Samostojeća kamena kuća na mirnoj lokaciji, na prodaju

Ref. : 4927/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 320.000 €
Stambeni prostor: 150 Zemljište: 800 Soba: 3 Kupaonica: 3 Udaljenost od mora: 20000 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Bazen
  • Parking
  • Kamena kuća
  • Moderno

Šarmantna kamena vila stambene površine 150 m2 smještena u mirnom mjestu u Istri. Parcela od 800 m2 se sastoji od privatnog bazena, natkrivene vanjske blagovaonice s roštiljem te lijepo održavanog travnjaka sa sistemom za navodnjavanje. Miran i opuštajući ugođaj upotpunjuje sauna. Vila je obnovljena u tradicionalnom stilu ruralnih istarskih kamenih kuća s mnogo živopisnih detalja.

Nekretnina se prostire na dvije etaže. U prizemlju se nalazi jedna spavaća soba s kupaonicom, dodatna kupaonica i dnevni boravak. Na katu se prostiru dvije spavaće sobe, jedna od njih sadrži kupaonicu, zanimljiva kuhinja s blagovaonicom te jedna zasebna kupaonica.

Mirnom i opuštajućem ugođaju doprinose kameni zidovi, drveni stropovi i upotreba šarmantnog drvenog namještaja.

Dostupan je privatni parking za tri automobila.

U blizini vile nalazi se slikovita priroda idealna za rekreativne aktivnosti te sadržaji poput kafića, trgovina i tradicionalnih restorana.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Pazin
Pazin (German: Mitterburg, Italian: Pisino) is the administrative seat of Istria County in Croatia. The town had a population of 8,638 in 2011, of which 4,386 lived in the urban settlement. In 1991 it was made the capital of the županija for its location in the geographical center of the Istria peninsula and in order to boost the development of its interior territories. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.