Hrvatska, Peljesac - Dvosoban apartman, na prodaju

Ref. : 4724/30 - Apartman - Prodano
Prodajna cijena: 130.000 €
Stambeni prostor: 78 Soba: 2 Kupaonica: 1 Udaljenost od mora: 10 m
Nalazi se na katu br.: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Ima Energetski certifikat
PRODANO!

Lijepo uređen, prostran i udoban, dvosoban stan. Nalazi se preko puta plaže u mirnom i lijepom selu. Smješten na drugom katu nudi prekrasan pogled na kristalno čisto more, otoke i Stari grad otoka Korčule. Nalazi se u podnožju Sveti Ilija, na pješačkoj udaljenosti od starog lučkog gradića Orebića i međunarodno poznatog područja za wind surfing u Vignju. Savršeno je mjesto za istraživanje sela, uvala i vinograda poluotoka Pelješca, vjerojatno najljepšeg područja Hrvatske. >br/>
Pogodan za 2 do 6 osoba, stan se sastoji od velikog dnevnog boravka (s 2 vrlo kauča na razvlačenje), potpuno opremljene kuhinje, jedne velike spavaće sobe, jedne manje te velike atraktivne kupaonice s kadom i tušem. Apartman ima dva odvojena privatna balkona, jedan s pristupom iz dnevnog boravka, drugi s pristupom iz obje spavaće sobe, čime se osigurava sunčeva svjetlost tijekom cijelog dana. Klima uređaj, Wifi i T.V.

Postoji nekoliko dobrih restorana koje možete odabrati u blizini, a lako se može pristupiti sljedećim aktivnostima:kajak, veslanje, jedrenje, plivanje, iznajmljivanje bicikla i čamaca te brdsko penjanje. U gradu Orebiću se tijekom cijele sezone održavaju kulturni i glazbeni događaji.

Opis lokacije
Peljesac
Peljesac (Croatian pronunciation: [pɛ̌ʎɛʃats]) (local Chakavian dialect: Pelišac; Italian: Sabbioncello) is a peninsula in southern Dalmatia[1] in Croatia. The peninsula is part of the Dubrovnik-Neretva County and is the second largest peninsula in Croatia. From the isthmus that begins at Ston, to the top of Cape Lovista, it is 65 km or 40 mi long. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.