Hrvatska, Peljesac - Kuća na samoj plaži, na prodaju

Ref. : 4783/30 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 225.000 €
Stambeni prostor: 75 Zemljište: 100 Soba: 2 Kupaonica: 1 Udaljenost od mora: 5 m
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Garaža
PRODANO!

Kuća na plaži, u malom ribarskom mjestu Žuljana koje se nalazi na jugo-zapadnoj obali poluotoka Pelješca, bogatom prekrasnim krajolikom, kristalno čistim morem, visećim stijenama te borovom šumom koja se proteže duž morske obale. Na ekskluzivnoj lokaciji s direktnim izlazom na plažu ova nekretnina je izvrsna prilika za uživanje i odmaranje u neiskvarenoj prirodi uz šum mora. Sastoji se od dvije spavaće sobe, kuhinje i trpezarije, kupaonice, ostave i garaže za manje vozilo koja trenutno služi kao druga ostava. Smještena između plaže i pristupnog puta koji vodi kroz mjesto, funkcionalna, s gradskim vodovodom , strujom i septičkom jamom. Kući pripada i ograđeno dvorište od cca 100m2 u kojem se nalazi dugogodišnja palma koja nudi ugodnu hladovinu u vrućim ljetnim danima. Dodatnim ulaganjem i rekonstrukcijom možete dobiti izuzetnu oazu mira na samoj plaži. Zbog jedinstvene lokacije nekretnina je idealna za turističko iznajmljivanje a okolica mjesta idealna za hodanje, biciklizam i planinarenje.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Peljesac
Peljesac (Croatian pronunciation: [pɛ̌ʎɛʃats]) (local Chakavian dialect: Pelišac; Italian: Sabbioncello) is a peninsula in southern Dalmatia[1] in Croatia. The peninsula is part of the Dubrovnik-Neretva County and is the second largest peninsula in Croatia. From the isthmus that begins at Ston, to the top of Cape Lovista, it is 65 km or 40 mi long. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.