Hrvatska, Ploce - Dvije vile s pogledom na more, na prodaju

Ref. : 2024/39 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 495.000 €
Stambeni prostor: 242 Zemljište: 600 Soba: 6 Kupaonica: 4 Udaljenost od mora: 700 m
Opis:
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Parking
  • Kamena kuća

Dvije prekrasne obiteljske vile u uvali Duboka pokraj Kleka, udaljene svega 70 km od grada Dubrovnika. Vile se protežu na parceli od 600 m2 s kultiviranim vrtom, na izvrsnoj poziciji odakle se pruža lijep pogled na more, poluotok Pelješac te obližnje otočiće. Obe kuće imaju pristup zajedničkom bazenu površine 25 m2, ljetnoj kuhinji (kamin) i velikoj terasi.

KUĆA 1 je površine 120 m2. Sastoji se od prizemlja, kata i potkrovlja.
U prizemlju se nalazi soba, vinoteka, konoba i kupaonica.
Na katu se nalazi dnevni boravak i kuhinja, a u potkrovlju se nalaze dvije sobe i kupaonica.

KUĆA 2 ima površinu 120 m2.
Proteže se na dvije etaže, prizemlje + kat.
U prizemlju se nalazi dnevni boravak i kuhinja.
Na katu se nalaze dvije sobe i kupaonica.

Vile se nalaze 700 m od mora, a pripada im 2 parkirnih mjesta u neposrednoj blizini. Imaju potencijal kao investicija kroz turističku djelatnost, ali su i izvrsna ‘second home’ opcija za sve koje žele uživati u miru i lijepom prirodnom okolišu.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Ploce
Ploce is located on the Adriatic coast in Dalmatia just north of the Neretva Delta and is as such the natural seaside endpoint of most north-south routes through the central Dinaric Alps. This makes it the primary seaport used by Bosnia and Herzegovina and the endpoint of the Pan-European corridor 5C. Ceveljusa is a toponym in Ploce, located to the east of the town, on the intersection of the D8 highway and the D425.[2] Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.