Hrvatska, Primosten - Kuća, prvi red do mora, na prodaju

Ref. : 2021/166 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 490.000 €
Stambeni prostor: 200 Zemljište: 1125 Soba: 6 Kupaonica: 3 Udaljenost od mora: 10 m
Broj katova: 4
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking

Kuća prvi red do mora smještena u prirodno zaštićenoj uvali sigurnoj od svih vjetrova.

Kuća se prostire na 4 etaže, suteren + prizemlje + 2 kata, s obzirom na kaskadni teren sa svake od etaža prostire se otvoren pogled na more.

U suterenu se nalazi garaža za dva automobila. U prizemlju se nalazi apartman s kuhinjom blagovaonom, dnevnim prostorom te direktnim izlazom na prostranu terasu. Na I. i II. katu nalazi se po jedan komforni dvosoban apartman također sa svojim velikim terasama.

Osim zemljište koje je dovoljno prostrano za prekrasnu kultiviranu okućnicu te prostor za minimalno 10 automobila nekretnina posjeduje i vez za brod.

Nekretnina se nalazi u malom pitomom mjestu na pola puta između Šibenika i Primoštena poznat po tirkiznom čistom moru te prekrasnoj borovoj šumi. Udaljenost od Zračne luke Split je 47km, a Zračne luke Zadar 80.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Primosten
Primošten (pronounced [prǐmɔʃtɛn]; Italian: Capocesto) is a town in Croatia, and a part of the Šibenik-Knin County. It is situated in the south, between the cities of Šibenik and Trogir, on the Adriatic coast. 97.03% of the citizens are Croats. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.