Hrvatska, Primosten - Nova vila s bazenom i pogledom na more

Ref. : 2021/256 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 725.000 €
Stambeni prostor: 212 Zemljište: 400 Soba: 4 Kupaonica: 4 Udaljenost od mora: 50 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Novogradnja
  • Ima Energetski certifikat
PRODANO!

Nova vila s bazenom i pogledom na more.

Vila u izgradnji smještena u mirnom malom mjestu u blizini Primoštena i Šibenika.

Njene odlične lokacije (u blizini plaže) osigurava joj pogled na more iz svakog njenog dijela.

Vila je moderno dizajnirana, ravnih linija s velikim staklenim stjenkama prem jugu, što joj omogućuje dosta sunca i prirodnog svijetla tokom cijelog dana.

Vila se proteže na dvije etaže :
- U prizemlju se nalazi dnevni boravak s kuhinjom i blagavaonicom otvorenog koncepta, soba, kupaonica, radna soba te spremište. Iz ovog prizemnog dijela izlazi se direktno na veliku prostranu terasu ispred koje se nalazi bazen i kultivirana okućnica.
- Na prvom katu nalazi se spavaći dio sa tri sobe svaka sa svojim kupaonicama, sve sobe imaju izlaz na veliku terasu sa koje se pruža panoramski pogled na more i otoke u blizini.

Vila ima podrum.

Planiran završetak gradnje i useljenja u jesen 2021 godine.

Opis lokacije
Primosten
Primošten (pronounced [prǐmɔʃtɛn]; Italian: Capocesto) is a town in Croatia, and a part of the Šibenik-Knin County. It is situated in the south, between the cities of Šibenik and Trogir, on the Adriatic coast. 97.03% of the citizens are Croats. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.