Hrvatska, Primosten - Vila s pogledom na more, na prodaju

Ref. : 2016/48 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 425.000 €
Stambeni prostor: 255 Zemljište: 488 Soba: 10 Kupaonica: 5 Udaljenost od mora: 50 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Garaža
PRODANO!

Vila na mirnoj lokaciji između Primoštena i Šibenika s lijepim pogledom na more i bazenom u dvorištu. Dvokatnica sa visokim prizemljem, odnosno nižim garažnim prostorom i prostorom ostave ispod prvog kata. Udaljena od mora i šljunčanih plaža svega 50 metara, kao i dovoljno kratka udaljenost od jakih turističkih aduta Šibensko-kninske županije (Primošten i Šibenik ), te intimnost i komfor same vile, ovu nekretninu čine odličnom prilikom.

U prostor vile se ulazi kroz kroz pripadna ogradna vrata na uređeni prostor predviđen za parking 4 vozila. Sa sjeverne strane je ulaz u kuću, kao i pripadne stepenice za gornji kat te veliki vanjski roštilj.
Prvi kat se sastoji od 2 spavaonice sa bračnim krevetom, kupaonicom sa tuš kabinom i manjim dodatnim wc-om, te prostranog prostora otvorenog tipa, gdje se protežu moderna kuhinja, ugodna blagovaonica i udobno namješten dnevni boravak iz koje se izlazi na prekrasnu veliku natkrivenu terasu na kojoj je moguće kvalitetno provoditi vrijeme sam, s obitelji i prijateljima. Sa terase pogled pada na bazen (7,40 X 3,60 s vodenom masažom) i pripadni prostor oko kojeg je okružen zid koji omogućuje privatnost.
Na katu se nalaze tri apartmana s posebnim ulazima. Sva tri su jednako građena, odnosno, s kuhinjom, kupaonicom i bračnom sobom iz koje se izlazi na balkon odakle se može uživati u širokom pogledu na more. Apartmani na katu, zajedno s donjim se sezonski mogu iznajmljivati bez problema i ostvarivati profit. Kapacitet vile je 16 osoba. Potpuno namještena. Adaptirana do kraja prošle godine. Vila ima vlastiti vez za brod koji ulazi u cijenu. U suterenu se nalazi i fitnes prostorija sa pogledom na bazen, te ostava . Sva dokumentacija uredna (građevinska , uporabna, vlasnički list). Kuća ima mogućnost nadogradnje kata.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Primosten
Primošten (pronounced [prǐmɔʃtɛn]; Italian: Capocesto) is a town in Croatia, and a part of the Šibenik-Knin County. It is situated in the south, between the cities of Šibenik and Trogir, on the Adriatic coast. 97.03% of the citizens are Croats. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.