Hrvatska, Rogoznica - Apartmanska kuća na izuzetnoj lokaciji

Ref. : 2022/329 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.150.000 €
Stambeni prostor: 396 Zemljište: 770 Soba: 9 Kupaonica: 9 Udaljenost od mora: 10 m
Broj katova: 3

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Najbolja ponuda
  • Top ponuda
  • Ekskluzivna prodaja
  • Ima Energetski certifikat

Apartmanska kuća na izuzetnoj lokaciji, prvi red do mora te svega nekoliko koraka od prekrasne šljuncane plaže u turističkom mjestu Sevid.

Nekretnina stambene površine 396m2 je sagrađena na zemljištu od 770m2 te se prostire na četiri etaže. U prizemlju se nalaze tri studio apartmana koji se sastoje od spavaćeg i kuhinjskog dijela te jedne kupaonice. Vanjsko stubište vodi do prvog kata površine cca 150m2 na kojem se nalaze tri jednosobna apartmana. Apartmani se sastoje od kuhinje s blagovaonicom, dnevnog boravka, jedne spavaće sobe i kupaonice. Jedan od apartmana je novorenoviran te je njegova prednost kuhinja od 40m2 s omogućenim izlazom na terasu površine 35m2. Na terasi je smješten vanjski namještaj te osim zadivljujećeg otvorenog pogleda na more nudi i ugodan boravak u toplijim mjesecima. Na zadnjem katu se nalazi apartman koji se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje s blagovaonicom, tri spavaće sobe i tri kupaonice.

Kuća ima podrum i konobu od 30m2 te pravo nadogradnje 40m2.
Prednost nekretnine je mul sa vezom za brod koji se nalazi ispred kuće i ostakljena južna strana kuće koja omogućava da impresivni pogled na more ostane na vidiku čak i u unutrašnjosti objekta.
Blizina svih potrebnih sadržaja za življenje, na 12km udaljenosti od centra mjesta Rogoznice te 25km od zračne luke u Splitu.

Sevid je dragulj Jadrana smješten na obali središnje Dalmacije, poznat po kristalno čistom moru, pješčanim plažama i brojnim otocima i otočićima. Idealan izbor za ljubitelje mirnog mjesta koje nudi odmor od gradske užurbanosti i vreve.

Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.