Hrvatska, Rogoznica - Apartmanska kuća uz more, na prodaju

Ref. : 2021/99 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.250.000 €
Stambeni prostor: 475 Zemljište: 600 Soba: 12 Kupaonica: 8 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 3
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Garaža
  • Parking

Na prodaju je atraktivna villa smještena na jedinstvenoj lokaciji - u prvom redu do mora na rogozničkom području. Villa ima direktan pristup plaži i moru, gdje je također smješten i vez za brod.

Nekretnina je apartmanskog tipa, s 5 zasebnih apartmana položenih na tri etaže. Po potrebi, neki apartmani se mogu spojiti čime se može dobiti veća jedinica ukoliko se budući vlasnik odluči koristiti nekretninu u vlastite svrhe.

Svakom apartmanu pripada i krasna terasa južne orijentacije, s otvorenim pogledom na more. Svi apartmani su potpuno uređeni i opremljeni, te su trenutno u funkciji turizma s odličnim poslovnim rezultatima.

U prizemlju je trosoban stan od 120 m2, sa otvorenim konceptom dnevnog boravka kuhinjom i blagovaonicom. Tu su također i dvije kupaonice, kao i terasa sa predivnim pogledom na more. Apartman može ugostiti do 6 osoba.

Na prvom katu su smještena dva apartmana, svaki površine 60 m2. Sastoje se od dvije spavaće sobe, dnevnog boravka s kuhinjom i blagovaonicom te kupaonice i terase. Oba apartmana mogu smjestiti do 4 osobe.

U potkrovlju nekretnine se nalaze dva apartmana od 45 m2. Apartmanima pripada po jedna spavaća soba, dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom te terasa s pogledom na more.

Okućnica nekretnine proteže se sve do mora, a ista je prepuna mediteranskog bilja koje, osim u ljekovite svrhe, služi kao prirodna zaštita od ljetnih vrućina.

Objekt ima i veliki garažu s dobrim pristupom na cestu. Prednosti ove nekretnine je i brza komunikacija sa većim središtima, odnosno zračnom lukom do kojih se dolazi za samo cca 30-tak min.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.