Hrvatska, Rogoznica - Izuzetna, luksuzna vila, samo 50 metara od plaže

Ref. : 2022/150 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.600.000 €
Stambeni prostor: 400 Zemljište: 450 Soba: 5 Kupaonica: 7 Udaljenost od mora: 50 m
Broj katova: 3
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Najbolja ponuda

Ova luksuzna vila smještena je u srcu Dalmacije, u toplom i mirnom turističkom mjestu Rogoznica, u blizini svih dalmatinskih kulturnih i povijesnih destinacija, poput Šibenika, Trogira, Splita i nacionalnih parkova Kornati i Krka.

Vila se sastoji od prizemlja, 1. i 2. kata (390 m2), ima 5 spavaćih soba sa vlastitom kupaonicom, ukupnog kapaciteta za 10 osoba.

U prizemlju se nalazi kuhinja s blagovaonom za 10 osoba, 2 spavače sobe s vlastitim kupaonicama, dodatni toalet s perilicom rublja, i terasa s blagovaonskim stolom za 10 osoba.

Na prvom katu nalaze se 3 spavaće sobe s vlastitim kupaonama, dnevni boravak, terasa s garniturom za sjedenje i pogledom na more.

Na drugom katu nalazi se prostor za zabavu i opuštanje koji uključuje prekrasnu terasu s preljevnim bazenom (7.80 m x 2.30 m), Jacuzzi za 4 osobe, i sunčalište s ležaljkama s kojeg možete uživati u prekrasnom pogledu na plavo Jadransko more. U unutarnjem prostoru nalazi se sauna s tušem, 2 toaleta, i igraonica s bilijarom, stolnim nogometom, pikadom i malom kuhinjom.

Vila se nalazi na kraju male lokalne ulice (nema prometa ispred), u prekrasnoj uvali, samo 50 m od plaže.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.