Hrvatska, Rogoznica - Krasna obiteljska vila sa bazenom

Ref. : 2022/112 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.300.000 €
Stambeni prostor: 300 Zemljište: 400 Soba: 3 Kupaonica: 6 Udaljenost od mora: 30 m
Broj katova: 3
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Garaža
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Kamena kuća
  • Novogradnja
  • Top ponuda
  • Ima Energetski certifikat

Luksuzna obiteljska vila visokog standarda gradnje.
Nalazi se na kraju prekrasne uvale u blizini Rogoznice, na samom kraju pristupne ceste, gdje je izolirana od brojnih apartmanskih kuca te turista, buke automobila, sto joj pruza mir, tisinu i privatnost.
Vila se sastoji od podruma, prizemlja, prvog i drugog kata.
U podrumu se nalazi garaza iz koje se direktno ulazi u vilu, strojarnica, tehnicka soba, nekoliko praznih prostorija gdje je zamisljen apartman za poslugu ili dodatni sadrzaji za kucu kao naprimjer kino dvorana, teretana, ili slicno.
U prizemlju se nalazi kuhinja, gostinjski wc, dnevni boravak, blagovaonica, velika terasa i bazen.
Na prvom katu se nalaze 3 spavace sobe i jedna kupaonica, od kojih dvije spavace sobe imaju vlastitu kupaonicu.
Na drugom katu se nalazi sauna te velika terasa sa 360 stupnjevskim pogledom. Na terasi imaju instalacije za kuhinju, te jacuzzi.
Okolo vile ima nekoliko mogucih parking mjesta, od kojih je jedno u garazi.
Vila je izgradena materijalima visoke kvalitete, velika kolicina kamena, mramora, plocica, te stakla, izmedu ostaloga i staklene ograde koja ce naknadno biti ugradena.
Kroz cijelu vilu se proteze centralno podno grijanje, dok se u kupaonicama prostire dodatno elekricno podno grijanje. Dodatna vrsta grijanja i hladenja se odvija preko klima uredaja, koju gotovo svaka prostorija posjeduje.
Udaljenost od grada Rogoznice je 10km, dok je udaljenost od Zracne Luke Split 30km.

Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.