Hrvatska, Rogoznica - Kuća u prvome redu do mora

Ref. : 2041/38 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.300.000 €
Stambeni prostor: 320 Zemljište: 462 Soba: 9 Kupaonica: 7 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 3

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Top ponuda
  • Ekskluzivna prodaja
  • Ima Energetski certifikat

Kuća na jedinstvenoj lokaciji.

Nekretnina stambene površine od 320 m2 položena je na zemljištu od 462 m2 koje se proteže od lokalne ceste do mora.

Nekretnina se proteže na tri etaže i podijeljena je u četiri apartmana. Svi apartmani su klimatizirani i potpuno namješteni.

U prizemlju se nalazi apartman koji se sastoji od jedne spavaće sobe, kuhinje i blagovaonice, kupaonice. Na prvom katu nalazi se apartman sa četiri spavaće sobe, kuhinjom i blagovaonicom, kupaonicom i velikom terasom s koje se pruža predivan pogled na more. Na drugom katu nalaze se dva apartmana.

Jedan apartman se sastoji od dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, dnevnog boravka i terase sa pogledom na more.

Drugi apartman se sastoji od jedne sobe, kuhinje i blagovaonice, dnevnog boravka, kupaonice, ostave i lođe.

Ispred kuće nalazi se uređeni vrt kroz koji se izlazi direktno na uređenu šljunčanu plažu. Iza kuće nalazi se garaža i parking na koji se ulazi direktno sa ceste.

Udaljenost do centra Rogoznice je 1500 m, a do prekrasnog grada Primoštena samo 5km. Šibenik je udaljen 32 km, Split 45 km, a zračna luka udaljena je 20 minuta vožnje daleko. Najbliža marina za brodove udaljena je 5 minuta vožnje od kuće i to je Marina Frapa, najljepša marina na Jadranu, nagrađivana 15 puta kao najbolja velika hrvatska marina. Na dohvat ruke su vam dva prekrasna nacionalna parka Krka i Kornati postoji i mogućnost organiziranja izleta, piknika i posjeta etno selo u zaleđu Primoštena. Samo nekoliko minuta vožnje od u kući se nalazi ribarsko mjesto sa ribarnicom, a svježa riba je dostupno svakodnevno. Nekretnina je jedinstvena, pogled s nje ostavlja bez daha, a mirna uvala, okolina i blizina plaže upotpunjuju osjećaj.

Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.