Hrvatska, Rogoznica - Lijepa prostrana kuća, na prodaju

Ref. : 3783/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 249.000 €
Stambeni prostor: 460 Zemljište: 375 Soba: 10 Kupaonica: 6 Udaljenost od mora: 150 m
Broj katova: 4
Opis:
  • Pogled na more
  • Parking
Snižena cijena!

Prekrasna prostrana kuća ukupne stambene površine 460 m2. Kuća se sastoji od podruma, dva kata, te potkrovlja.

Ukupno ima 10 spavaćih soba, od toga dvije imaju zasebni kupaonom sa tušem, dok se u kući još nalazi 4 kupaone, ukupno 6. Na prvom katu se nalazi velika ljetna terasa, kuhinja, kupaona, spavaća soba, prostrana blagovaonica sa velikim dnevnim boravkom gdje se nalazi i unutarnji kamin.

Na drugom katu se nalazi također velika terasa sa pogledom, 6 spavaćih soba, te 2 kupaone. Na trećem katu, odnosno u potkrovlju se nalazi također velika terasa sa prekrasnim otvorenim pogledom na more i otoke. Također se nalaze 3 spavace sobe, kupaona, te kuhinja i blagovaonica, odnosno dnevni boravak.
Okućnice ukupno ima 375 m2, gdje se nalazi prostrana garaža sa velikom ostavom i alatnom spremom. Ispred kuće se također nalazi mala kućica sa kaminom te zasebnom kupaonom.
Parking za 4+1 auto.
Kuća je udaljena 150 m od prekrasne uvale, te plaže.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.