Hrvatska, Rogoznica - Moderna vila sa bazenom i pogledom na more

Ref. : 2022/186 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 520.000 €
Stambeni prostor: 195 Zemljište: 581 Soba: 4 Kupaonica: 5 Udaljenost od mora: 80 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Moderno
  • Novogradnja

Na prodaju je novoizgrađena, moderna obiteljska villa s predivnim pogledom na more i prirodu, smještena na području Rogoznice. Najbliža plaža je udaljena svega 80 metara, dok se u krugu od 600 metara nalaze svi potrebni sadržaji - restorani, kafići, dućani, kao i ostale predivne plaže.

S obzirom na lokaciju, nekretnina je idealna za odmor, obitelj ili grupu prijatelja. Nekretnina je potpuno opremljena vrhunskim namještajem i opremom, uređena u elegantnom mediteranskom stilu kombinacijom kamena, drva i stakla. Villa je potpuno klimatizirana.

Prostire se na dvije etaže, međusobno povezane unutrašnjim stepeništem. Prizemna etaža ima direktan izlaz na lijepo uređenu popločanu terasu s pogledom na more, s bazenom i sunčalištem, vrtom s mediteranskim biljem, dijelom za vanjski objed sa masivnim drvenim stolom i roštiljem.

Dio interijera koji je južno orijentiran, s izlazom na bazen, se sastoji od otvorenog koncepta dnevnog boravka s kuhinjom i blagovaonicom. Na ovoj etaži je također jedna spavaća sobom sa vlastitom kupaonicom, te jedan dodatan WC. Kuhinja je potpuno opremljena sa modernim aparatima.

Unutrašnje stepenište vodi na gornju etažu, koja se sastoji od tri velike spavaće sobe s vlastitim kupaonicama. Dvije spavaće sobe imaju bračne krevete, dok jedna spavaća soba ima dva kreveta za jednu osobu. S obzirom na broj spavaćih soba u nekretnini, ista može komforno ugostiti 8 osoba.

Na parceli je dostupan privatan parking, dovoljan za dva automobila. U krugu od 30 kilometara se nalaze Zračna luka Split, te gradovi Sibenik, Trogir i Split. Nekoliko nacionalnih parkova je također u neposrednoj blizini.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.