Hrvatska, Rogoznica - Nedovršena vila na izuzetnoj lokaciji

Ref. : 2022/04 - Kuća / Vila / Zemljište - Prodano
Prodajna cijena: 1 €
Stambeni prostor: 380 Zemljište: 1115 Soba: 4 Kupaonica: 4 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Garaža
  • Novogradnja
  • Top ponuda
  • Ima Energetski certifikat
PRODANO!

Ova nekretnina se nalazi na prvom redu do mora, na prestižnoj lokaciji, daleko od gradske buke, prometa i turista, južne orjentacije.

Do objekta vodi cesta, a nalazi se u zelenoj zoni, bez mogućnosti građenja novih okolnih objekata.

Za zemljištu veličine 1115 m2 nalazi se nedovršena vila ogromnog potencijala, ukupne brutto površine 380 m2, na 2 kata.

Idejni projekt je zamišljen tako da u prizemlju budu soba za rekreaciju, ostava, toalet, i dvije spavaće sobe, svaka sa svojom kupaonicom, s mogučnošću i unutarnjeg bazena.

Na gornjem katu su kuhinja sa dnevnim boravkom i blagovaonicom, ostava, hodnik, te dvije spavaće sobe sa kupaonicama i dvije velike i prostrane terase.

Zemljište je ograđeno kvalitetnim kamenim suhozidom, ima direktan pristup do mora, a odmah uz nekretninu se nalazi i manja i lijepa šljunčana plaža. Uvala je zaštićena od svih vjetrova, te pruža mir, osamu i vrlo ugodan odmor od svakodnevne buke.

S obzirom da je nekretnina novije gradnje, nedovršena, nekretnina ima veliki potencijal oko dovršetka.

Zračna luka Split udaljena je 30 km.

Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.