Hrvatska, Rogoznica - Nekretnina se sastoji od dvije kuće koje dijele parkiralište i bazen.

Ref. : 4710/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 980.000 €
Stambeni prostor: 630 Zemljište: 604 Udaljenost od mora: 70 m
Broj katova: 3
Opis:
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Parking

Objekt se nalazi u uvali, udaljen 10 minuta od Ražnja. Sastoji se od dvije kuće koje dijele parking, sunčanje i bazen. Zemljište ima 604 m2, a kuće imaju 344 m2 i 286 m2. Sadašnja svrha objekta je da su kuće podijeljene u apartmane, ali isto mogu biti prekrivene ovisno o potrebama.

Kuća 1 ima 344 m2 i uključuje

- apartman u prizemlju od 19 m2 + spremište od 5 m2,
- apartman na prvom katu (četiri sobe) 77 m2 + terasa 20 m2,
-2 apartmana na drugom katu Kat (dvije spavaće sobe), ukupna stambena površina; Ine 75 m2 + terasa 25 m2,
-apartman na trećem katu (četiri sobe) 77 m2 + terasa 16 m2
-katnica i natkrivena + prolaz 30 m2

Kuća 2 Ima 286 m2 i sadrži:
- apartman u prizemlju (trosobni) 74 m2 + terasa 6 m2,
-2 stanovi na prvom katu (dvije sobe) ukupne stambene površine 83 m2 + Terasa 13 m2,
- apartman na drugom katu (trosobni) 69 m2 + terasa 17 m2, garaža 18 m2
- cotland 6 m2

Dvorište sadrži 10 parkirnih mjesta Sobe, dnevni boravak s vanjskim zidom i prostor za sjedenje s blagovaonicom te otvoreni bazen od 24 m2 okružen suncem i vanjskim tušem.

Svi apartmani imaju pogled na more i zaseban ulaz. Udaljenost od mora iznosi do 70 m.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.