Hrvatska, Rogoznica - Novoizgrađena, moderna vila s bazenom

Ref. : 2022/190 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 600.000 €
Stambeni prostor: 203 Zemljište: 880 Soba: 4 Kupaonica: 3 Udaljenost od mora: 60 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Top ponuda

Atraktivna obiteljska vila / vikendica na prodaju, smještena u blizini mora, nedaleko od grada Rogoznice. Nekretnina je moderna, novoizgrađena, potpuno opremljena i namještena. Zbog svoje dobre orijentacije, dobro raspoređenih vrata i prozora te malog broja pregradnih zidova, nekretninu odlikuje velika količina dnevnog svjetla.

Prostire se na dvije etaže. U prizemlju je smješten otvoreni koncept dnevnog boravka s kuhinjom i blagovaonicom te WC. Iz dnevnog boravka je izlaz na komfornu terasu opremljenu velikim stolom za vanjski objed. Na parceli je također i dodatna natkrivena terasa sa vanjsom kuhinjom i stolom za objed, ukoliko korisnici nekretnine žele ugodne ljetne večeri provoditi na otvorenom.

Bazen i prostor za sunčanje su smješteni neposredno ispred ljetne kuhinje. Također, na zemljištu je i dio uređen za djecu, s ljuljačkama i dovoljno prostor za sportske aktivnosti. Parcela je ograđena zidom, te zaštićena dvorišnim vratima. Pristup do same parcele je asfaltiran.

Na gornjoj etaži su četiri spavaće sobe, od čega dvije imaju vlastite kupaonice, te još jedna dodatna kupaonica. Navedene sobe s vlastitim kupaonicama također dijele i zajedničku terasu, dok treća spavaća soba ima vlastiti, manji balkon.

Restorani, dućani, kafići i ostali potrebni sadržaji se nalaze u neposredonoj blizini. U krugu od 1 km se može pronaći nekoliko zanimljivih i uređenih plaža. Udaljenost do Zračne luke Split je cca 25 km.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.