Hrvatska, Rogoznica - Prekrasna vila s bazenom i pogledom na more

Ref. : 2022/117 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 700.000 €
Stambeni prostor: 250 Zemljište: 460 Soba: 5 Kupaonica: 4 Udaljenost od mora: 50 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Top ponuda

Ova prekrasna vila nalazi se nedaleko od grada Rogoznice, samo 50 metara od plaže.
Vila je građena s visokokvalitetnim materijalima, a završena je 2015. godine.
Kompletno je namještena i spremna za ulazak.
Vila je okrenuta prema zapadu, pogled na prekrasni zalazak sunca s beskonačnog bazena.
Sastoji se od prizemlja, kata i drugog kata.
U prizemlju kuće nalazi se lijepa otvorena kuhinja i dnevni boravak s blagovaonicom, gostinjska kupaonica, prostrana terasa s vanjskim blagovaonicom i prekrasan bazen.
Na katu se nalazi ukupno 4 spavaće sobe. 3 na prvom katu, i jedan na srednjem katu.
Dvije spavaće sobe na katu imaju ulaz u zajednički balkon, s prekrasnim pogledom na more koji je vidljiv čak i od kreveta. Jedna od spavaćih soba ima veliku kupaonicu s tušem.
Na drugom katu se nalazi opuštajuća soba s velikom terasom s jacuzzijem i otvorenim pogledom na more.
Pristup automobilu je prijateljski, a parkiralište za automobile nalazi se na vrhu objekta.
Centar Rogoznice udaljen je 5 kilometara.
Zračna luka u Splitu udaljena je 30 kilometara.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.