Hrvatska, Rogoznica - Vila na izvrsnoj poziciji, za prodaju

Ref. : 2022/161 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 590.000 €
Stambeni prostor: 280 Zemljište: 505 Soba: 5 Kupaonica: 4 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
PRODANO!

Predivna dvojna villa u prvom redu do mora, smještena u lijepoj uvali nedaleko od mjesta Rogoznice. More i privatna plaža se nalaze na udaljenosti od 5 m, sa privatnim vezom za brod. Nekretnina ima stambenu površinu od 280 m2 uključujući dva apartmana za goste smještena na odvojenom dijelu parcele.

Donja etaža nekretnine sastoji se od kuhinje, dnevnog boravka s blagovaonicom te WC. Iz dnevnog boravka je izlaz na polunatkrivenu terasu sa prostorom za objed, gdje je smještena i vanjska kuhinja, kao i vanjski tuš. Unutrašnje, kamenom obložene skale vode na drugu etažu, koja se sastoji od tri spavaće sobe, od kojih je jedna master spavaća soba sa vlastitom kupaonicom. Na ovom katu je također smještena i mini kuhinja s kaučem, kao i predivna terasa s otvorenim pogledom na more.

Dva zasebna apartmana za goste se prostiru na 28 m2 i 30 m2 stambene površine, a smješteni su iza ville. Oba apartmana posjeduju mini kuhinju i kupaonicu, te su klimatizirani. Ispred ovih apartmana se nalazi mali prostor za objed, kao i roštilj.

Villa je novouređena, potpuno opremljena luksuznim namještajem te klimatizacijom u svakoj prostoriji. Okućnica je potpuno uređena, sa kultiviranim vrtom s navodnjavanjem te stepenicama obloženim kamenom. Sa sjeverne strane nekretnine je parkiralište dovoljno za nekoliko vozila, osiguran kliznim dvorišnim vratima na daljinsko upravljanje. Ispod nekretnine, do mora, nalazi se manja garaža, površine 25 m2, dovoljna za spremanje manjeg broda ili opreme za plažu.

Udaljenost do Zračne luke Split je otprilike 25 min vožnje, a do grada Splita cca 45 min.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.