Hrvatska, Sibenik - Kuća s krovnom terasom i pogledom na more

Ref. : 2022/310 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 400.000 €
Stambeni prostor: 183 Zemljište: 260 Soba: 3 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 700 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Pogled na more
  • Parking
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Ima Energetski certifikat
PRODANO!

Na prodaju kuća smještena u južnom dijelu novoizgrađenog trojnog objekta modernog dizajna, u blizini grada Šibenika.
Koncept kuće se sastoji od prizemlja i prvog kata te krovne terase.

Etaža prizemlja se sastoji od jedne kupaonice, otvorenog koncepta kuhinje s ostavom, blagovaonice i dnevnog boravka s omogućenim izlazom na natkrivenu terasu s vanjskim namještajem.

Unutarnje stubište vodi do etaže prvog kata na kojoj se nalaze tri spavaće sobe i jedna kupaonica. Jedna spavaća soba ima omogućen izlaz na natkrivenu terasu, dok druga soba ima izlaz na balkon natkriven pergolom.

Do krova kuće vodi stubište na terasu površine 80m2 na kojoj se nalazi jacuzzi, kameni stol te roštilj. S terase se pruža očaravajući pogled na more i okolicu.

Okućnica kuće je uređena i kultivirana sa palmama i cvijećem. Na kamenom popločanom dijelu se nalazi prostor za više parking mjesta, te stubište koje vodi do ulaza u kuću.

Grubi građevinski radovi su završeni te se počinje s daljnjim unutarnjim i vanjskim uređenjem, planiran završetak radova je početkom sedmog mjeseca ove godine.

Opis lokacije
Sibenik
Šibenik (Croatian pronunciation: [ʃîbeniːk]) is a historic town in Croatia, located in central Dalmatia where the river Krka flows into the Adriatic Sea. Šibenik is a political, educational, transport, industrial and tourist center of Šibenik–Knin County. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.