Hrvatska, Sibenik - Prekrasna vila na prodaju

Ref. : 4581/30 - Kuća / Vila - Obustavljena prodaja
Prodajna cijena: 1 €
Stambeni prostor: 500 Zemljište: 2600 Soba: 13 Kupaonica: 11 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 3
Opis:
  • 1. red do mora
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Garaža
  • Moderno

Prekrasna vila, smještena na samoj plaži blizu parka prirode Vranjsko jezero, pruža potpunu privatnost. Vila se sastoji od 2 kata, koja se prostirne na 500 m2 stambene površine i prekrasnim, kultiviranim vrtom, površine 2600 m2, s bazenom.

Vila se sastoji od prizemlja u kojem je na raspolaganju veliki dnevni prostor s TV-om i DVD-om, a za kišnih dana ovdje možete zapaliti i kamin. Ovdje se nalazi i glavna kuhinja opremljena sa svim aparatima, kao i stol za objedovanje.

Izlaz iz dnevnog prostora vodi vas na prekrasnu terasu s pogledom na more. Na terasi se nalazi stol za kojim gosti mogu uživati u svome jelu u bilo koje doba dana ili se samo sunčati i prepustit pogledu. Cijela kuća okružena je mediteranskim vrtom. A za potpuni užitak u dvorištu se nalazi bazen i ležaljke za sunčanje s pogledom na more.

Prvi kat vile sastoji se od dva krila, a svaki je podijeljen na dvije etaže i sa svojim zasebnim stubištem. Svako krilo sastoji se tri spavaće sobe s bračnim krevetom i jednom sobom za djecu. Svako krila ima dvije kupaonice i dva zasebna toaleta. Otvoreni dnevni prostor opremljen je sjedećim garniturama, TV-om, DVD-om, ovdje se nalazi i kuhinja. Izlaz iz dnevnog boravka vodi vas na terasu opremljenu vrtnom garniturom, a na kojoj preko dana možete uživati u pogledu na more i otoke. Sve sobe u vili imaju TV, pristup internetu, itd...

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Sibenik
Šibenik (Croatian pronunciation: [ʃîbeniːk]) is a historic town in Croatia, located in central Dalmatia where the river Krka flows into the Adriatic Sea. Šibenik is a political, educational, transport, industrial and tourist center of Šibenik–Knin County. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.