Hrvatska, Small island - Hrvatska nekretnika, stari kameni dvorac na prodaju

Ref. : 2011/73 - Kuća / Vila / Investicije / Off plan - Prodano
Prodajna cijena: Na upit
Stambeni prostor: 140 Zemljište: 1850 Udaljenost od mora: 5 m
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Kamena kuća
  • Najbolja ponuda
PRODANO!

Ovo je jedinstvena prilika na Jadranu.

Na malom, lijepom otoku, površine od oko 60 000m2, koja nudi potpunu privatnost, nalazi se mali stari dvorac, koji se sastoji od dva kata, ukupne unutarnje površine 140 m2, smještene na privatnoj parceli od 1850 m2, što je za prodaju.

Ostatak otoka pripada državi.

Gornja etaža se sastoji od 110 m2 stambenog prostora i dvije terase, koje se u sklopu renovacije mogu opremiti dodatnim sadržajima kao šta su roštilj, vanjska ljetna garnitura, te sve skupa natkriti prekrasnim drvenim pergolama koje bi same podigle cijeloukupni ugođaj te sliku nekretnine.

U predjelu podruma, odnosno ispod stambenog dijela, trenutačno se nalazi dio starog dijela dvorca ~30 m2, te je moguće kompletno raskopati cijeli nivo do granica gornje etaže sa terasama, čime bi se dobilo ~300 m2 sa 3-5 prozora.

Također je moguće povezati etaže unutarnjim stubištem.

Sa sjeverne strane dvorca, odvojeno od samog objekta, je moguće napraviti (po trentnom projektu) prizeman objekt sa 4 spavaće sobe od 100 - 150 m2.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Small island
Island for sale Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.